На Волині зріс відсоток хворих на COVID-19

29 Вересня 2020, 17:14
1247

На Волині зберігається тенденція збільшення нових захворювань на COVID-19.

Про це повідомляють на сайті Волинської ОДА.

За минулий тиждень кількість хворих на COVID-19 збільшилася на 44% проти попереднього, приріст якого становив 24%. Про це повідомила головний державний санітарний лікар у Волинській області Наталія Янко під час засідання регіональної комісії ТЕБ та НС.

На засіданні під керівництвом голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка, обговорили епідемічну ситуацію в області та затвердили нове епідеміологічне зонування, яке діє з 28 вересня 2020 року.

«За минулий тиждень кількість нових випадків захворювання становить 839 проти попередніх - 583-ох. Це можна пояснити тим, що до організованих колективів повернулися діти, відбувалися масові заходи, а також люди перестали дотримуватися карантинних вимог у громадських місцях. Таким чином,  ми спостерігаємо приріст нових інфікованих», – вважає Наталія Янко.

Загальна кількість захворілих в області від початку пандемії становить 8 тисяч осіб, з них 5 тисяч осіб одужало. Понад 11% інфікованих це медичні працівники.

Від початку навчального року, захворіли 140 працівників шкіл та 55 учнів. У всіх районах Волині окрім Старовижівського, зареєстровано випадки захворювання на COVID-19 у працівників закладів освіти та у їхніх вихованців. Найбільша кількість захворювання серед учнів у Луцьку, Володимир-Волинському та Луцькому районах. Серед персоналу - у місті Луцьк, Нововолинському та Любешівському районах. На самоізоляції знаходиться 4 тисячі учнів і понад 440 працівників шкіл.

У Волинській області методом ПЛР обстежили майже 50 тисяч осіб, з них приватними лабораторіями близько 3 тисяч. Методом ІФА обстежили близько 53 тисяч волинян.

За словами, тимчасової виконувачки обов'язків начальника управління охорони здоров’я ОДА Людмили Тимощук, про важкий перебіг коронавірусної хвороби говорить те,  що на стаціонарному лікуванні перебувало близько 6 тисяч осіб. Крім того, на сьогодні стаціонарно лікується 518 людей. Тому кількість ліжок у лікарнях збільшили на 100 одиниць. До слова, загальна кількість ліжок становить - 1058. Нагадаємо, що на початку пандемії в області налічувалося лише 200 ліжок.

Читайте також: На Волині у 136 осіб підтвердили інфікування коронавірусом, троє людей померло

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024