Як працює Турійська районна лікарня

28 Вересня 2020, 13:22
1617

Як потрапити на прийом до лікарів вузького профілю? Які умови госпіталізації інфекційних хворих і самоізоляції при підозрі на коронавірусну інфекцію?

Про це розповів для Район.Турійськ  заступник головного лікаря КНП «Турійська центральна районна лікарня» Турійської районної ради Микола ШУМІК.

З його слів, на даний час  Турійська ЦРЛ  працює у звичному режимі. Однак є певні зміни, які внесла реформа охорони здоров’я та пандемія коронавірусної інфекції. Згідно з програмою медичних гарантій та договору, укладеного з Національною службою здоров’я України, безкоштовний амбулаторний прийом проводиться за направленням сімейного або лікуючого лікаря. Самозвернення можливе до лікарів акушера-гінеколога, педіатра,  психіатра, лікаря-нарколога,  і  до  лікаря, у якого пацієнт із хронічним захворюванням перебуває під медичним наглядом, а  також при невідкладному стані

Безкоштовне стаціонарне лікування можливе за таких підстав: за  скеруванням сімейного або лікуючого лікаря, коли хворого доставляє бригада екстренної (швидкої) медичної допомоги, а також у випадку самозвернення при невідкладному стані.

У всіх інших випадках пацієнту необхідно буде заплатити з власної кишені за тарифами на платні послуги, що затверджені рішенням сесії Турійської районної ради.

У зв’язку з відсутністю інфекційного відділення у Турійській ЦРЛ, пацієнтів з інфекційними захворюваннями, які потребують стаціонарного лікування, скеровують до інших установ, в залежності від захворювання та  його перебігу.

Хворим з коронавірусною інфекцією на сьогодні надають стаціонарну допомогу заклади першої та другої хвилі.  Турійська ЦРЛ  віднесена до третьої.   У випадку залучення лікарні до надання такої допомоги, передбачено перепрофілювання педіатричного відділення,  облаштування там палати реанімації та інтенсивної терапії для важких хворих, яка оснащена сучасним апаратом ШВЛ експерт-класу.   Закуплений цей апарат за кошти місцевого бюджету.

Згідно з останніми дослідженнями та відповідно до наказу МОЗ від 17 вересня № 2122, пацієнти, у яких підтверджено захворювання на COVID-19, вважаються не контагіозними після 10 днів лікування, якщо методом ПЛР у них не визначаються фрагменти РНК збудника (негативний результат) або без лабораторного обстеження, за відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів, рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів.

Читайте також: Харчування: що їсти, щоб не переживати за своє здоров'я

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024