Мінохорони здоров'я ініціює підвищення зарплат медпрацівникам

27 Вересня 2020, 16:39
915

Міністерство охорони здоров’я ініціювало суттєве збільшення заробітних плат медикам у 2021 році.

Про це повідомляють на сторінці МОЗ у мережі.

Відповідні пропозиції були подані до проєкту державного бюджету на наступний рік.

«Ми повинні говорити про радикальне збільшення заробітної плати у наступному році. Це сором, який усі 29 років супроводжує Україну, коли наші медичні працівники отримують найнижчу заробітну плату в країні. Заробітна плата касира, водія Uber наразі в рази вища, аніж лікаря”, - підкреслив міністр», – наголосив Максим Степанов.

За словами міністра, у поданих МОЗ пропозиціях до державного бюджету на 2021 рік передбачено заробітну плату лікаря, зокрема, від 23 тисяч гривень, медичної сестри — 17-18 тисяч гривень.

«Ми будемо відстоювати це підвищення на наступний рік. Чому це важливо? Тому що реформа медичної системи — це не просто зміна системи фінансування. Пацієнту байдуже, як надходять кошти: через медичну субвенцію, або ж через Національну службу здоров’я. Людина хоче, щоб йому надавали якісну медичну допомогу, і щоб йому не виписували перелік платних ліків», — підкреслив очільник МОЗ.

Читайте також: Харчування: що їсти, щоб не переживати за своє здоров'я

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024