Вакцинація від коронавірусу небезпечна для життя – ФЕЙК

21 Вересня 2020, 15:53
724

Інтернетом шириться черговий фейк про те, що вакцинація від коронавірусу небезпечна для життя.

Цю інформацію спростували на сайті VoxUkraine.

У мережі поширюється картинка із текстом: «Перша хвиля позбавила нас свободи, а друга може позбавити життя. Чини опір, доки можеш». Через зображення прагнуть донести думку, що носіння масок позбавляє свободи, а вакцинація може вбити. Проте, обидві тези є неправдивими.

Насамперед, варто розуміти, що новий коронавірус не має ознак сезонності, як, наприклад, грип. Тому пандемія COVID-19 – це «одна суцільна хвиля, яка то йде вниз, то вгору».

Варто розуміти, що носіння масок не відбирають у людей свободи.

Щодо вакцинації, то, перш за все, вона не буде примусовою. А по-друге, вакцина повинна бути безпечною, інакше вона просто не потрапить у виробництво – при виготовленні подібних препаратів дотримуються дуже високих стандартів безпеки. 

Над розробкою вакцини зараз працюють вчені з усього світу, і її появу на ринку прогнозують в найкращому випадку на початок–середину 2021 року. Вона повинна забезпечити стійкий імунітет від нового коронавірусу і стримати його поширення. Так, вакцинація допоможе уникнути багатьох смертей та ускладнень під час хвороби.

Читайте також: У світі відбуваються мітинги проти пандемії коронавірусу – ФЕЙК

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024