Рівненищина серед лідерів за кількістю замовлень ліків через пошту

20 Вересня 2020, 16:34
620

Сервіс з доставляння медикаментів, який запровадила Укрпошта у квітні цього року, набирає обертів. За неповні 6 місяців національний поштовий оператор виконав близько 115 тисяч замовлень із доставляння ліків.

Найбільшу кількість медикаментів надіслали у липні – майже 30 тисяч посилок. Лідери за об’ємами доставлення у розрізі регіонів – Хмельницька, Одеська, Харківська, Дніпропетровська, Рівненська та Львівська області.Про це йдеться на Урядовому порталі.

У середньому Укрпошта здійснює доставку близько 1000 посилок з медикаментами на день.

Читайте також:  На Рівненщині діабетикам виділили гроші на ліки до кінця року

Відтак, за інформацією партнерських мереж аптек, найпопулярнішими медикаментами для замовлення через Укрпошту стали препарати для лікування і профілактики серцево-судинних захворювань, заспокійливі, а також парацетамол. У липні-вересні до цього переліку додалися гормональні медикаменти, препарати для лікування шлунково-кишкового тракту та противірусні, що обумовлено початком осіннього сезону.

34% посилок із ліками пошта доставила у міста, а 66% – в села та райцентри. Для більшості із віддалених населених пунктів Укрпошта – єдина можливість отримати ліки та ще й за вигідними цінами, які пропонують наші партнерські аптечні мережі.

На старті послуги з доставки ліків у квітні Укрпошта працювала лише з одним партнером – онлайн-сервісом. Сьогодні ж національний поштовий оператор співпрацює з 50 аптечними мережами та сервісами. Серед них Liki24.com, apteka911.com.ua, apteka24.ua, e-apteka.com.ua, wellnessmedical.com.ua, add.ua, smuzhka.com.ua, zt-zelena-apteka.com.ua, sanitas.ua та інші. Детальні умови доставки розміщені на офіційному сайті Укрпошти.

Читайте також: НСЗУ виплатила понад 148 мільйонів гривень бригадам, що виїздять до пацієнтів з підозрою на COVID-19

Нагадаємо, 23 березня Кабінет Міністрів України схвалив постанову, згідно з якою Укрпошті на рівні з іншими операторами поштового зв’язку дозволено доставляти лікарські засоби та супутні товари. Виключення складають ліки, що потребують особливих умов зберігання або є в переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів чи є сильнодійними та отруйними лікарськими засобами.

Разом з тим, 17 вересня Верховна Рада України прийняла в цілому законопроtкт №3615-1 «Про внесення змін до статті 19 Закону України «Про лікарські засоби» щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами».

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024