З початку навчального року на самоізоляції опинилися більше 5 тисяч школярів

10 Вересня 2020, 15:47
1227

В Україні станом на 9 вересня на самоізоляції через COVID-19 перебувають 115 шкільних класів.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі Сніданок з 1+1.

«За перші півтори тижня навчання у школах на самоізоляції опинилися 115 класів – це понад 5 тисяч школярів, на COVID-19 захворіли 168 учнів та 130 вчителів. Щоб ця кількість не збільшувалася у геометричній прогресії, необхідно дотримуватися простих протиепідемічних правил та рекомендацій щодо організації безпечного навчального процесу, які МОЗ розробило спеціально для навчальних закладів», – зазначив міністр.

Максим Степанов наголосив, що ці правила стосуються як алгоритму дій при спалаху хвороби в освітньому закладі, так і організації навчання та харчування учнів. Очільник МОЗ, зокрема, підкреслив, що наразі не існує жодних заборон щодо роботи шкільних їдалень.

Міністр також вважає неприпустимою ситуацію, коли у школах батьків змушують підписувати документ, який звільняє заклад від відповідальності, якщо дитина заразитися COVID-19. У цьому випадку він порадив батькам скаржитись до місцевих органів влади.

Читайте також: Більше 160 продуктів харчування можуть викликати алергію

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024