Як повернутися до робочого режиму після відпустки

05 Вересня 2020, 15:26
757

У багатьох людей початок осені асоціюється з меланхолією та стресом, адже відпочинок закінчився, а думки про ранні підйоми та щоденні поїздки в офіс або школу приносять лише роздратування.

Як повернутися до робочого режиму пояснили на сторінці НСЗУ в мережі.

Це нормальна реакція на таку зміну обстановки, але перехід можна пом’якшити.

Головне правило – не пірнати в рутину одразу з відпустки чи канікул. Якщо відпочивали далеко від дому, сплануйте повернення на кілька днів раніше, щоб адаптуватися, зібратися з думками, «відпочити після відпочинку».

Якщо у відпустці постійно харчувалися в закладах, після повернення готуйте вдома, це допоможе перелаштуватися.

За кілька днів до кінця відпустки лягайте спати і прокидайтеся раніше, щоб організм звик до офісного режиму й потім не протестував. Зокрема, якщо жили в іншому часовому поясі. Особливо це стосується дітей – після довгого карантину й канікул їм певний час буде важко вставати щоранку.

Починайте планувати наступну відпустку і думайте про неї як про винагороду за вашу роботу.

Діти люблять процес підготовки до нового навчального року. Купуйте разом зошити, олівці, новий одяг та все, що потрібно для навчання. Показати друзям наплічник з улюбленим персонажем – додаткова мотивація малюкам піти в школу. Батьки мають допомагати дітям із вранішніми зборами, перекусом, а ввечері – з домашнім завданням, аби вони відчували підтримку. Хай дитина напише свій розпорядок дня й дотримується його, щоб нічого не забувати й відчувати організованість.

Не забувайте про відпочинок. Плануйте вихідні, походи на каву чи морозиво з друзями, прогулянки в обідню перерву – невеликі дози ендорфіну нададуть сил і підвищують працездатність.

Читайте також: Як у Луцьку працюють шкільні їдальні в умовах карантину

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024