Старовижівські соцпрацівники отримали засоби індивідуального захисту

07 Серпня 2020, 11:41
Засоби індивідуального захисту 900
Засоби індивідуального захисту

Фахівці «Центру надання соціальних послуг Старовижівської селищної ради» отримали засоби індивідуального захисту від коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба установи.

Варто зазначити, допомогу старовижівські соцслужби отримали у рамках реалізації спільного проєкту «Оцінка та реагування на виклики щодо захисту дітей під час пандемії COVID-19» Міністерства соціальної політики, Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ та громадської спілки «Українська мережа за права дитини». Задача проєкту – посилити систему соціального захисту дітей та їхніх сімей в умовах пандемії. Кожен набір розрахований на два місяці використання і містить медичні маски, нітрилові рукавички, антисептик та бахіли.

Відсутність засобів індивідуального захисту для соціальних працівників ускладнювала моніторинг вразливих сімей, куди через пандемію з інтернатних закладів повернулися діти. Крім медичного захисту, проєкт надаватиме також професійну підтримку для соціальних працівників та гуманітарну допомогу сім’ям, відповідно до індивідуальних потреб.

Окрім Волинської області, проєкт діє у Дніпропетровській, Полтавській, Миколаївській та Харківській областях. Під час проєкту навчальну підтримку отримають понад 600 фахівців, під соціальним супроводом яких перебуватиме 5000 сімей, в які повернулися діти з інтернатів.

Найкращі практики реінтеграції дітей у сім’ї, напрацьовані в ході проєкту у пілотних регіонах, планують розширити на всю Україну. Одним з результатів проєкту стане підготовка рекомендацій до п'яти регіональних планів реалізації реформи з трансформації інтернатних закладів (ДІ - реформа). Також, за результатами проєкту, згодом запропонують зміни до нормативно-правових актів, які стосуються реформи деінституціалізації.

Засоби захисту
Засоби захисту

Працівниці соцслужб
Працівниці соцслужб

Працівниці соцслужб
Працівниці соцслужб

Читайте також: На Волині – 54 нових випадки захворювання на COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024