«Кількість хворих збільшується», – луцький лікар про ситуацію з коронавірусом. ОНОВЛЕНО

04 Серпня 2020, 17:18
1376

У Луцьку та області спостерігається важка епідемічна ситуація з коронавірусною хворобою.

Про це повідомив в коментарі Радіо НВ завідувач відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко.

«На жаль, хворі постійно надходять. Станом сьогодні, від самого ранку надходять хворі – це говорить про те, що рівень захворюваності збільшився; кількість хворих, на жаль, збільшується. І відповідно, те, що Луцьк віднесли до червоної зони, – напевно, це є виправданим», – заявив фахівець.

За словами доктора, його відділення переповнене пацієнтами з COVID-19 – «всі ліжка зайняті».

«Все відділення зайнято хворими на коронавірусну інфекцію та пневмонію. У інших закладах ситуація така ж сама. Інфекційна лікарня, знаю, <...> також, на жаль, переповнена», – сказав Яковенко.

Згодом на своїй сторінці у фейсбуці лікар написав, що, даючи коментар, говорив лише про відділення, в якому працює. Додав, що станом на 4 серпня, в стаціонарі перебуває 30 «ковідних» пацієнтів із пневмоніями, більшість із яких – киснезалежні. П'ятьох пацієнтів госпіталізували протягом дня. Проте, частина хворих вже запланована на виписку або переводиться в інші медичні заклади для продовження лікування за місцем проживання або в інше відділення, наприклад, в реанімацію.

«Така робоча ситуація для мого колективу є звичною та стабільною за останні місяці, важкою для мого персоналу, але не катастрофічною як інтерпретують ЗМІ. Так, я сказав, що інтенсивна робота та щоденне надходження хворих з COVID-19 в обласну інфекційну лікарню подібна до ситуації яка є в моєму відділенні, оскільки маю зворотний зв'язок зі своїми колегами в професійній площині з цього закладу. Відповідати за завантаження хворими на COVID-19 в інших закладах області, в тому числі віднесення Луцька в червону зону не в моїй компетенції, оскільки я відповідаю лише за своє відділення, свою роботу, своїх хворих!

P.S. Все розпочалось з журналіста радіо який зателефонував та попросив прокоментувати ситуацію з COVID-19 яка склалась останнім часом, і журналіст знає, що я відповідав лише за себе», – йдеться у дописі Олега Яковенка. 

Читайте такожНа Волині – 59 нових випадків захворювання на COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024