«Паніка навколо COVID-19 може призвести до гірших наслідків, ніж сам вірус», – Павло Сільковський

04 Серпня 2020, 15:47
Павло Сільковський 1761
Павло Сільковський

Рівненський лікар прокоментував переполох через Covid-19.

Рівненський лікар-анестезіолог Павло Сільковський переконаний, що ситуація з панікою навколо теми коронавірусу може призвести до набагато гірших наслідків, ніж сам вірус. Про це 3 серпня Павло Сільковський написав у фейсбук.

За його словами, пацієнтів дуже важливо підбадьорювати дбрим словом, щоб вони відчували підтримку. 

«Тепер усе перевернулося з ніг на голову. Під‘їзди кропили, вулиці поливали, парки закривали. З метою психологічного впливу. Колони швидких показували, братські могили демонстрували. А люди все-одно хворіють і одужують.

- Лікарю, я себе добре почуваю: температури немає, нюх є, сила є, ПЛР-тест негативний. Можна мені вже гуляти?

- Та ти що! Сиди дома! Он у Тернополі вже третій раз якийсь чоловік захворів! Ти теж можеш!
- Але ж це тільки один? Інші ніби не хворіють?

- Це маловивчена хвороба. Не захворієш на одне, захворієш на інше. Через півроку може пропасти потенція, через рік недалеко до інфаркту. Он у однієї бабусі 82 роки через 3 місяці після ковіду серце зупинилося. Тому, сиди і не рипайся!» – написав він у дописі.

Павло Сільковський зазначає, що інколи здається, що завдання стоїть так: кого не взяв коронавірус, потрібно добити страхом. Кого не бере страх – безробіттям й іншими наслідками.


«Святе письмо має такий текст: «...коли люди будуть мертвіти від страху й чекання того, що йде на ввесь світ...» (Лук.21:26) Замітьте: не власне від проблем, а лише від їх очікування» – резюмував він.

Читайте також: На Рівненщині зареєстрували 27 нових випадків COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024