Любомльські лікарі прооперували чоловіка зі складним переломом ноги

04 Серпня 2020, 13:13
714

Травматологи Любомльського ТМО провели складну операцію 63-річному чоловікові, котрий травмувався, впавши з вишні.

Про це повідомляють на сторінці Любомльського ТМО у фейсбуці.

При падінні чоловік, житель одного з сіл Любомльського району, отримав відкритий двокісточковий перелом правого гомілковоступневого суглоба з повним вивихом стопи до зовні.

Спочатку лікарі зашили рану та наклали гіпс, таким чином спробували вправити перелом. Але результату це не дало. Через декілька днів, коли рана почала гоїтися та стабілізувався стан, чоловікові провели оперативне втручання.

Під час операції хворому, який знаходився під спінальною анестезією, вправили перелом та встановили апарат Єлізарова. Складне оперативне втручання провели травматологи В’ячеслав Приказюк та завідувач травматологічного відділення Микола Абрамчук. Сама ж операція тривала понад дві години.

«Хоч зараз апарат Єлізарова не є поширеним методом у травматології, але бувають ситуації, коли без цього обійтися неможливо. В цьому випадку інших варіантів та методик оперування травми, яку отримав чоловік, не було», – розповів Микола Абрамчук.

Після операції чоловік почував себе в задовільному стані. Зараз рана гоїться, а до кінця тижня лікарі планують виписати чоловіка зі стаціонару.

Читайте також: У Луцькому пологовому за липень народилося 219 малят




Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024