Кабмін VS Луцькрада: що буде з містом в «червоній зоні»

02 Серпня 2020, 20:57
Фото ілюстративне 4357
Фото ілюстративне

Як уже відомо, Луцьк, за рішенням Центральної комісії ТЕБ та НС, увійшов до «червоної зони» через ситуацію із коронавірусною хворобою.

Перебування в зоні цього кольору, згідно з постановою Кабінету міністрів від 22 липня, передбачає ряд серйозних обмежень, зокрема заборону діяльності громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність закладів громадського харчування та ТРЦ тощо. Таке рішення викликало обурення та спротив представників міської влади Луцька.

Зокрема, радник мера Ігор Поліщук наголосив, що в місті не закриють жодного закладу та не зупинять громадський транспорт.

На чиєму боці закон, ми вирішили дізнатися в юриста Віталія Гончарука. Відтак правознавець розповів, що є чинна постанова Кабінету міністрів, якої треба дотримуватися. Це означає, що де-юре працівники нацполіції матимуть право штрафувати суб'єкти господарювання, які ігноруватимуть обмеження, запроваджені перебуванням у «червоній зоні». Міська рада не матиме повноважень повпливати на актуальну ситуацію, оскільки органи національної поліції їй не підпорядковуються. Окрім того, міська рада не має права послабити карантинні обмеження, а законно може тільки посилити їх.

«Вже завтра (3 серпня, - ред.)  на позачергову сесію міськради буде винесено проект рішення про те, що вищевказаний протокол Державної комісії ТЕБ та НС та відповідна Постанова Кабміну є такими, що не грунтуються на нормах Конституції України, а міська рада не буде вводити у зв‘язку з віднесенням Луцька до «червоної» зони жодних обмежень. Окрім того, проектом рішення передбачено органам національної поліції утриматись від притягнення до відповідальності суб‘єктів господарювання, які діятимуть у відповідності до вказаного рішення», – зауважив у фейсбуці Ігор Поліщук.

Нагадаємо, що щотижня проводитимуть комісію з ТЕБ та НС, де переглядатимуть ситуацію із захворюваністю у кожному регіоні, тим самим переглядаючи можливість послаблення чи посилення карантину.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024