На Рівненщині будуть проводити трансплантацію

31 Липня 2020, 12:39
На Рівненщині будуть проводити трансплантацію 684
На Рівненщині будуть проводити трансплантацію

Рівненська центральна міська лікарня отримала ліцензію на проведення трансплантації.

Про це повідомляють на сайті Рівненської обласної державної адміністрації.

Для початку роботи у цьому напрямку медичному закладу вистачає своїх спеціалістів. У лікарні відпрацьована система лікування для проведення високоточної діагностики смерті мозку і трансплантації органів.

«Рівненщина не стоїть осторонь таких важливих процесів. Лікарня готується до трансплантації. Ми будемо збільшувати кількість спеціалістів, які будуть тут працювати», - наголосив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час щоденного брифінгу.

У закладі працюватимуть два лікарі – трансплант-координатори з Рівненської обласної клінічної лікарні. Вони пройшли спеціальне навчання і стажування в інституті імені Олександра Шалімова в Києві.

В міській лікарні проводиться інтенсивна робота з облаштування сучасної операційної для трансплантації.  Саме тут планують проводити трансплантацію, а в інших медзакладах є можливість діагностувати клінічну смерть мозку.

Читайте також: На Рівненщині підтвердили 52 нових випадки коронавірусу

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024