«Медична реформа має включати покращення умов праці лікарів», – Президент України

31 Липня 2020, 12:04
«Медична реформа має включати покращення умов праці лікарів», – Президент України 1901
«Медична реформа має включати покращення умов праці лікарів», – Президент України

Президент України Володимир Зеленський відвідав дитячу спеціалізовану лікарню «Охматдит». Під час зустрічі Президент розповів про медичну реформу. Він наголосив, що медична реформа в Україні має включати підвищення заробітної плати для лікарів та медичного персоналу. 

Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

«Ми повинні це зробити найближчим часом. Фундаментально. Щоб лікарі хотіли працювати… Перше, що повинна була зробити держава, – це створити умови. Умови складаються не тільки з техніки та обладнання. Умови складаються ще із заробітної плати, щоб підняти престиж професії лікаря, дозволити нашим медикам жити комфортно», – наголосив Глава держави.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов погодився, що для якісного лікування медпрацівники мають бути забезпечені гідною зарплатою. На думку міністра, справедлива зарплатня лікаря після інтернатури має стартувати від 20-25 тис. грн.

«Треба відверто визнати, що 30 років країна не звертала особливої уваги на зарплату медичних працівників. Вона завжди була на найнижчому рівні. Завдяки Президенту з першого вересня ми вже піднімаємо цю зарплату. Так, це найнижчий рівень, на скільки ми можемо підняти, але те, що стосується бюджету наступного року, ми, звичайно, повинні закладати зовсім інші показники щодо зарплати наших медичних працівників», – повідомив він.

Президент зауважив, що однієї лікарні «Охматдит» недостатньо для забезпечення якісного медичного обслуговування.

«Програма «Велике будівництво» – це не про дороги, а про те, що ми будуємо Україну. Важлива частина цієї програми – мультилікарні, які ми хочемо побудувати в п'яти-шести регіонах України, де буде все», – розповів Глава держави.

Президент також відзначив важливість забезпечення лікарень кваліфікованим персоналом. Важливо не втрачати людей, які тут працюють – від лікаря до медсестри.

Читайте також: Українські породіллі отримають 5 тисяч гривень замість «пакунку малюка»

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024