У Луцькому пологовому можна отримати безкоштовні медичні послуги

30 Липня 2020, 15:16
680 Джерело: facebook

Луцький клінічний пологовий будинок відповідає на 5 поширених запитань про пологи під час адаптивного карантину.

Відповіді на поширені запитання про пологи опублікував Луцький пологовий будинок на своїй сторінці в facebook.

  1. Яка ситуація з бебі боксами у вашому пологовому?

На жаль, зараз бебі боксів немає, вони закінчились у нас, так само як і в інших закладах України. За попередніми прогнозами вони з‘являться з вересня.

  1. Чи можна стати на облік та народжувати у вашому закладі жінкам з інших областей?

Ми приймаємо всіх охочих і нікому не відмовляємо в наданні медичної допомоги. Якщо жінка немісцева/прописана в іншій області, на облік можливо стати з дозволу адміністрації (Враховуючи карантинний режим та епідеміологічну ситуацію деяких областей). Якщо вагітна стоїть на обліку в іншій лікувальній установі, вона все одно може народжувати у нас, та скористатись необхідними безкоштовними послугами.

  1. Чи справді пологи й кесарський розтин безкоштовні?

У нашому закладі діє медична реформа, що забезпечує надання безкоштовних та якісних медичних послуг. Ліки, набори – все забезпечено.

  1. Чи дозволені партнерські пологи в період карантину?

Так, ми практикуємо партнерські пологи в період карантину, за умови ретельного збору епідеміологічного анамнезу партнера, який буде присутній на пологах. При відсутності контактів з хворими на COVID-19, задовільного стану здоров‘я, дотримання всіх санітарних норм – партнерські пологи дозволені.

  1. Чи потрібен тест на COVID-19, якщо планова госпіталізація?

ПЛР-тест на COVID-19 потрібен для планових гінекологічних, лапароскопічних операцій. Для проведення кесарського розтину, гістероскопій та інших акушерських операцій тест не потрібен.

Читайте також: В Україні зафіксували 1197 нових випадків коронавірусу

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024