У Луцьку студенти–медики навчатимуться на базі обласної лікарні

30 Липня 2020, 11:48
Підписання угоди 516 Джерело: https://eenu.edu.ua/
Підписання угоди

Східноєвропейський національний університет підписав угоду про співробітництво з Волинською обласною клінічною лікарнею та Волинської обласною радою.

Урочисте підписання угоди відбулося у середу, 29 липня, у стінах медзакладу. Про це повідомили на сайті СНУ.

У конференц-залі обласної лікарні під час підписання угоди, крім ректора СНУ імені Лесі Українки Анатолія Цьося, голови Волинської обласної ради Ірини Вахович та виконувача обов’язків директора КП «Волинська обласна клінічна лікарня» Олександра Дударя, були присутні проректори Лесиного вишу Наталія Благовірна та Вадим Ульянов, заступники директора обласної клінічної лікарні та завідувачі структурних підрозділів клініки.

Як відомо, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки цьогоріч здійснить перший набір абітурієнтів на медичну спеціальність. Для цього найбільший виш Волині налагоджує співпрацю з медичними закладами.

Виконувач обов’язків директора КП «Волинська обласна клінічна лікарня» Олександр Дудар зазначив, що медзаклад має хороший матеріально-технічний та кадровий потенціал для підготовки молодих спеціалістів.

«Ми зможемо на своїй базі навчати майбутніх студентів-медиків на сучасному обладнанні, в сучасних приміщеннях. У нас є потужний лікарський склад – 14 кандидатів медичних наук, один доктор наук, ще троє кандидатів медичних наук працюють над здобуттям звання доктора наук. Крім того, постійно триває вдосконалення фахового рівня наших лікарів закордоном», – зазначив очільник обласної лікарні Олександр Дудяр.

Читайте також:«Екстрена медична допомога є пріоритетом МОЗ», – Максим Степанов

Ірина Вахович – голова Волинської обласної ради – подякувала представникам лікарні та Університету за сміливі кроки в напрямку створення та розвитку медико-біологічного факультету: «Волинь завжди йшла осторонь саме вищої освіти у сфері медицини. Наші студенти їздили до сусідніх областей, щоб здобути освіту. Тепер ми маємо змогу це зробити на Волині. І це серйозний виток у розвитку нашого краю».

Також голова облради побажала Університету і медикам успіхів та максимально ефективної співпраці, хороших результатів. З боку обласної ради її голова пообіцяла всебічну підтримку і допомогу.

Ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось спочатку розповів про навчальний заклад і зазначив, що розвиток університету, освіти й галузей господарства вимагає зміни тих спеціальностей, які вже є. Саме тому в Лесиному виші взялися за ліцензування спеціальності «Медицина».

«Це надважлива спеціальність, до якої, як і до інших, треба ставитися дуже поважно і розторопно. Бо кожну справу потрібно робити добре, як для себе, а не для когось», – зауважив Анатолій Цьось та пригадав про попередню невдалу спробу відкрити медичний факультет у Луцьку. Тоді, на думку ректора, негативний результат був спричинений двома факторами: кадрами та ізольованістю університету від медичних закладів.

Щоб не повторити такого досвіду в СНУ імені Лесі Українки, над відкриттям медико-біологічного факультету працюють ефективно та якісно. Зокрема, запросили кваліфікованих фахівців у галузі медицини та налагоджують співпрацю з медичними установами.

За словами Анатолія Цьося, співпраця з медичними закладами полягатиме в тому, що теоретичні кафедри будуть в університеті, а всі клінічні кафедри повинні бути у медичних закладах.

«Я думаю, що така співпраця і поєднання теорії та практики на місцях дасть нам можливість готувати кваліфікованих фахівців», – підсумував очільник Лесиного вишу.

Також Анатолій Васильович подякував керівництву та працівникам Волинської обласної клінічної лікарні за згоду співпрацювати для підготовки кваліфікованих медичних фахівців і зазначив, що двері його кабінету завжди відчинені для медпрацівників, які мають запитання та пропозиції щодо навчання майбутніх медиків: «Приходьте будь-коли, я готовий вас вислухати і прийняти позитивне рішення».

Після цього Анатолій Цьось, Ірина Вахович та Олександр Дудар підписали тристоронню угоду про співпрацю.

Після підписання угоди Олександр Дудар резюмував, що наука та практична медицина завжди йшли поряд. Також висловив сподівання, що від цієї співпраці виграють усі, а колектив Волинської обласної клінічної лікарні робитиме все, щоб їхній заклад став кращою університетською клінікою, а волинський край мав найкращий медуніверситет.

Читайте також: В Україні зафіксували 1197 нових випадків коронавірусу

Проректори
Проректори

Конференц-зал
Конференц-зал

Анатолій Цьось
Анатолій Цьось

Під час засідання
Під час засідання

Рукостискання
Рукостискання

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024