Луцькі медики врятували від ампутації ногу 10-річного хлопчика

22 Липня 2020, 15:47
2643

Лікарі Волинського обласного опікового центру фактично по частинах збирали нижню кінцівку 10-річного Сашка Трофімука з села Мельники-Річицькі Ратнівського району.

Дитина ледве не втратила ногу під час робіт у полі. Сашко пішов по воду, пляшка впала, дитина послизнулася й нога зіскочила в коліщатка біля керма заведеного трактора. Про ситуацію журналістам видання «Район.Медицина» розповіла мама хлопчика Людмила.

Травмованого хлопця одразу привезли до районної лікарні. Місцеві лікарі попередили, що тут дитині можуть лише ампутувати ногу. Порадили звернутися до спеціалістів у Луцьку.

«Нас привезли у дитячу лікарню, а звідти направили в опікову. Не знаю, чому так. Тут, в опіковому центрі, лікар Роман Ярославович Трач вирішив все ж рятувати ногу. Збирали, фактично, по частинках», – розповідає мама пацієнта.

Людмила Трофімук провела з сином у лікарні майже чотири тижні. У середу, 22 липня, їх уже виписали додому. Жінка каже, що в нозі Сашка ще залишається спеціальна спиця, і за кілька тижнів хлопчика чекає черговий огляд медиків, проте найстрашніше позаду.

«Вдячна медичному персоналу, що все обійшлося добре. Навіть Сашко казав: «Мамо, тут такі хороші лікарі!». До нас всі гарно ставилися, переживали. Неабияк підтримувала й Марія Іванівна Корсак: допомагала і фінансово, і морально… Часто приходила в лікарню провівати нас. За це дякую і їй, і медикам за кваліфіковану допомогу», – каже пані Людмила.

Читайте також: Половина психічних недуг починається у підлітковому віці

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024