На Ратнівщині у чоловіка діагностували хворобу Лайма

14 Липня 2020, 15:20
У жителя Ратнівщини діагностували хворобу Лайма 975
У жителя Ратнівщини діагностували хворобу Лайма

У Ратнівському районі зафіксували перший цьогоріч на Волині випадок захворювання на хворобу Лайма (кліщовий лаймбореліоз)

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Під час епідеміологічного розслідування встановили, що у чоловіка 9 червня у лісі поблизу селі Гута Ратнівського району вкусив кліщ. Його волинянин вийняв самостійно вдома.

Зазначимо, на Ратнівщині існує осередок небезпечної хвороби, що переносять кліщі.

Перші симптоми захворювання, такі як  підвищення температури тіла, слабкість, запаморочення з’явилися 22 червня. Характерної для більшості випадків даного захворювання «кільцеподібна еритема» не було. Захворювання протікало в середній формі важкості, після десятиденного стаціонарного лікування, хворого в задовільному стані виписали для продовження лікування в амбулаторних умовах за місцем проживання. У селі Гута кліщовий лаймбореліоз зареєстрували вперше.

Довідково: Хвороба Лайма (кліщовий лайм-бореліоз) – це природньо-вогнищеве, інфекційне, полісистемне захворювання, яке розвивається після укусу кліща, зараженого бореліями. Зараження також може відбутися при попаданні випорожнень кліща на шкіру з наступним їх втиранням при розчісуванні.

Симптоми іксодового кліщового бореліозу (хвороба Лайма):

- Почервоніння в місці укусу кліща (міграційнп кільцеподібна еритема червоно-рожевого кольору 5-6 cм. в діаметрі. У процесі свого розвитку еритема поступово в центрі блідне, зона почервоніння переміщується до периферії, іноді до 50 см.), у 30-40% хворих еритема не спостерігається;

- Незначний свербіж в місці укусу кліща;

- Часто разом з еритемою у людини з’являється лихоманка, біль голови, затверділість м’язів шиї, ломота в усьому тілі і млявість.

Читайте також: У Луцьку тяжко травмувалася літня жінка, обриваючи вишні

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024