У Ковельському МТМО провели складну операцію на відкритому серці

10 Липня 2020, 17:55
931

Протягом останнього тижня у Ковельському МТМО провели кілька складних операцій на відкритому серці та запланували ще понад двадцять до кінця місяця.

Про це інформує Ковельське МТМО у Facebook.

«Постійно важко дихати – задихаюся», «не можу вільно пересуватись навіть по власній квартирі», – це скарги 45-річного пацієнта, якому хірурги Ковельського МТМО нещодавно протезували аортальний клапан. Він народився з вадою серця – двостулковий аортальний клапан, до речі для повноцінного функціонування потрібно три стулки, та після перенесеного інфекційного ендокардиту у нього виникла поєднана аортальна вада з переважанням стенозу. Єдиним шансом на повноцінне життя була операція.

Команда ковельських лікарів на чолі з завідувачем Центру кардіохірургії Танським Володимиром Георгійовичем успішно провели протезування аортального клапану – замінили пошкоджений аортальний клапан на механічний протез Planix 25. Операція тривала близько 8 год.

Пацієнт наразі почуває себе задовільно та проходить реабілітацію. Вже будує активні плани на майбутнє та дуже вдячний лікарям за врятоване здоров’я та можливість жити повноцінним життям.

Читайте також: У Ковелі імунітет від коронавірусу має 20-30% населення

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024