У ковельській реанімації перебуває двоє людей, хворих на коронавірус

09 Липня 2020, 16:49
Людмила Маляр / Фото ілюстративне 788
Людмила Маляр / Фото ілюстративне

У Ковелі інцидентність COVID-19 перевищує норму у три рази.

Про це йшлося 9 липня на засіданні виконавчого комітету прийняті рішення з житлових, містобудівних, комунальних, соціальних та питань захисту прав дітей. Йшлося й про стан епідемічної, медико-біологічної ситуації в Ковелі, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV,  інформує Ковельська міська рада.

Завідувачка Ковельським міськрайонним відділом ДУ «Волинський ОЛЦМ України» Людмила Маляр зазначила, що ситуація дещо поліпшується. Щоправда, загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення перевищує норму у понад три рази і становить 36,6 особи (потрібно менше 12).

У Ковелі з початку спостереження лабораторно підтвердили 316 випадків захворювання на Covid-19, з них за останню добу – 5. 9 мешканців міста померли. Одна людина — за останню добу. 226 осіб одужали.

Нині значно швидше надходять результати тестувань, через те, що зросла потужність лабораторії. На сьогодні спеціалісти роблять 400 досліджень на добу, у березні лише — 25.

Як повідомила медична директорка Ковельського МТМО з дитинства та пологової допомоги Ольга Козачук, на лікуванні в Ковельській ЦРЛ кількість пацієнтів, хворих та з підозрою на Covid-19, теж зменшилась. Зараз в інфекційному відділенні перебуває 20 людей та двоє – в реанімації. Більшість амбулаторно проходять курс терапії.

Щодо ІФА-тестування, то заклад їх проводить з 16 червня. 1285 людей скористались такою можливістю. У 75 – виявили імуноглобуліни М, потім вони обстежувались методом ПЛР. Лише одна особа була хворою. 271 медик також був протестований, у 19 – виявили імуноглобуліни М, але жоден з них не був носієм вірусу.

Про роботу у межах повноважень розповіла заступниця начальника міськрайонного управління Держпродспоживслужби Ліна Мацан. Спеціалісти проводять моніторингові обстеження закладів торгівлі, громадського харчування, перукарень. Загалом вони побували у 492 закладах і у 142 були незначні порушення. В основному — це відсутність масок.

Читайте також: Уряд виділить гроші на покупку медобладнання для опорних лікарень

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024