Ковельчанин вперше у Львові провів операцію з пересадки серця

04 Липня 2020, 13:40
Олег Самчук вперше у Львові провів операцію з пересадки серця 2132
Олег Самчук вперше у Львові провів операцію з пересадки серця

У Львові вперше провели операцію з пересадки серця.

Про це у Facebook, 4 липня, повідомив головний лікар Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олег Самчук.

Операцію провели у міській клінічній лікарні швидкої допомоги Львова. Це перша така операція у Львові і третя в Україні за останні 15 років. Дві попередні були у Ковельській районній лікарні, яку очолював Олег Самчук.


 

Донором став 58-річний львів’янин, який отримав несумісні з життям травми – це було падіння з висоти. Після марних спроб врятувати пацієнта наші спеціалісти констатували у чоловіка смерть мозку, що є прямим показом до трансплантації, а його мама і сестра дали згоду на забір органів, аби ті подарували можливість жити іншим людям.

Серце отримав 57-річний житель Коростеня, якого п’ять років тому вразив інфаркт. Його серце втратило пружність і вже не могло качати кров. Іншого виходу, окрім пересадження, чоловік не мав. 

Нирки отримали також чоловіки – один зі Львова, другий із Тернопільщини. Операції розпочалися після опівночі і тривали до восьмої ранку.

«Я безмежно вдячний усім, завдяки кому відбулися ці історичні для Львова операції: співробітникам Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, які на ногах уже третю добу, команді Інституту серця, яка готова кидати всі справи і їхати за сотні кілометрів, аби врятувати людині життя, іншим нашим колегам і однодумцям. Та особлива подяка – рідним загиблого чоловіка. Ваше непросте рішення стало порятунком для одразу трьох людей і, повірте, кожен із них перед операцією дякував вам і дякуватиме усе життя!

Не секрет, що ми довго готувалися до цього дня, і тому зараз дуже щасливі! Операції з пересадження в Україні – це шанс на життя для сотень і тисяч людей. І ми хочемо дати цей шанс. Ми хочемо, аби українці більше не їхали за кордон, а оперували я у себе вдома, щоб кожен, хто потребує органу, його отримав. І ми будемо докладати максимум зусиль, аби наблизити цей час. Дякую усім, хто підтримує і вірить в нас!», – написав Олег Самчук у дописі.

Читайте також: 

Олег Самчук залишив Ковельське МТМО і очолив Львівську лікарню швидкої допомоги

Вперше за 15 років в Україні і вперше у Ковелі зробили пересадку серця

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024