У МОЗ створили Медичну раду, яка консультуватиме щодо змін у системі охорони здоров’я

03 Липня 2020, 17:10
У МОЗ створили Медичну раду 710
У МОЗ створили Медичну раду

При Міністерстві охорони здоров’я України створили Медичну раду, яка консультуватиме щодо змін у системі охорони здоров’я. До її складу увійшли провідні спеціалісти країни в різних напрямках медицини. 

Головною функцією даного органу є пояснення впроваджених змін у медичній системі України, організація наукових досліджень. 

Про це Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу, 3 липня. 

«Вчора була створена Медична Рада при Міністерстві охорони здоров’я. До її складу увійшли провідні фахівці нашої країни. Вона складається зі спеціалістів у сфері інфекційних захворювань,  кардіології, онкології, сімейної медицини. До її складу ввійшли, в тому числі, головні лікарі лікарень різного рівня: обласних та районних», – наголосив Максим Степанов. 

Завданнями медичної ради є розробка та внесення пропозицій Міністру охорони здоров’я щодо реформування системи охорони здоров’я, надання пропозицій щодо визначення пріоритетів стосовно міжнародної технічної допомоги, бенефіціаром якої визначено МОЗ.

«Будь-які нововведення треба робити, враховуючи думку наших спеціалістів. Це люди, які бережуть наше здоров’я і борються за наші життя. З ними треба консультуватися, яким чином вносити зміни в медицину», – резюмував Максим Степанов.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024