Терапевтичне відділення у селі на Дубенщині закривати не будуть

03 Липня 2020, 12:51
694

Терапевтичне відділення №2 у селі Верба на Дубенщині продовжить функціонувати, наразі у міські раді розглядають це питання.

Оскільки питання, пов’язані із функціонуванням закладів охорони здоров'я, знаходяться на особливому контролі в Рівненській ОДА, Дубенську міську раду відвідали перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін і начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник. Про це інформують у пресслужбі Рівненської ОДА.

Там відбулася термінова позапланова нарада за участю голови Дубенської РДА Володимира Іщука, Дубенського міського голови Василя Антонюка, а також представників Вербської сільської ради, медиків та громадськості.

За словами Олега Вівсянника, кошти на утримання відділення можна залучити трьома шляхами: залишити фінансування з бюджету Дубенської міської ради, залучити районний, у разі перевиконання, або ж співфінансувати коштом ОТГ, сільських та селищних рад, що знаходяться на території.

«Для нас дуже важливо зберегти даний заклад, який необхідний для мешканців Верби та найближчих сіл. Наразі актуальним є питання утримання закладу. За попередніми підрахунками, до кінця року для цього необхідно близько 90 000 гривень. Наше завдання – вирішити, яким чином це можна зробити», – звернувся до присутніх Сергій Подолін.

«Ми бачимо розв'язання проблеми шляхом співфінансування з різних бюджетів. Тобто за рахунок усіх причетних можна утримувати заклад до кінця року. А за кошти НСЗУ виплачувати заробітну плату медпрацівникам», – зазначив Сергій Подолін.

Всі присутні підтримали доцільність такого збереження терапевтичного відділення у Вербі.

«Дякую обласній владі, що спільними зусиллями ми можемо оперативно вирішувати наші проблеми», - зазначив Василь Антонюк.

Також, присутні домовилися створити робочу групу із представників обласної, Дубенської міської та місцевої влади для вирішення питань подальшого забезпечення медичною допомогою мешканців цього села та навколишніх.

«На цей час у закладі функціонує центр первинної медико-санітарної допомоги, терапевтичне відділення, ліжка соціального спрямування, а також на території є станція екстреної медичної допомоги. Якщо це все об’єднати і зробити правильну організаційну структуру - це забезпечить медичною допомогою мешканців навколишніх сіл, а також допоможе зекономити кошти та ціленаправлено їх використовувати», - підсумував Сергій Подолін.

Нагадаємо, жителі села Верба готувались перекрити міжнародну трасу, бо боялись ліквідації терапевтичного відділення.

Читайте також: Керівника Дубенської міської лікарні вдарив в обличчя рівненський активіст

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024