У Рівному благодійний фонд згортає проєкти допомоги хворим дітям

02 Липня 2020, 14:55
1897

Рівненський благодійний фонд «Скарбниця Надії» згортає всі проєкти, крім допомоги відділенню онкогематології та паліативному відділенню в Дядьковичах.

Про це повідомляє інтернет-виданням  Rivne Online.

Як йдеться у дописі, благодійники змушені згорнути такі проєкти:

– «Операція СОС» по допомозі дітям, які потребують дороговартісних операцій
– «Біовен» по допомозі дітям з неврологічними захворюваннями
– «Допоможи дитині в реанімації» по допомозі дітям, що лікуються в реанімаційних відділеннях
– «Почути все» по допомозі дітям, що потребують придбання слухових апаратів
– «Актемра» по допомозі дітям з ювенільним ревматоїдним артритом
– «Опіковий центр» по допомозі дітям з важким опіками
– «Реабілітація» по допомозі дітям з ДЦП
– «Стоп вірус» по допомозі лікарням у боротьбі з епідемією коронавірусу.

«Ми, чесно, дуже довго трималися. Намагались опікуватись дітьми з різними хворобами і не сіяти паніку. Намагались не писати різких текстів і хоч трохи відсторонитись від політичних питань та допомагати дітям. Але не виходить. Відсторонитись і бути «внє палітікі» не виходить. Бо всі роки існування фонду ми розвивались, запускали нові проєкт і купували в лікарню обладнання», – пише Рева.

Також керівниця благодійної організації зазначає, що в попередні роки в онкогематології лежало 12-15 дітей і 5-6 з них звертались в фонд за допомогою. А зараз з 20, які проходять хімієтерапія – 15 мам вже написали заяву в фонд.

«Бо попередні роки, коли МОЗом керувала незрозуміла американка з наплічником в онкогематології були ліки. Так, поставки були не один раз 500 флаконів, а могло бути 10 по 50 флаконів. Так, були ситуації коли ліки приходили за кілька місяців до закінчення терміну придатності. Але всі їх використовували до закінчення терміну і одразу надходила нова партія.

Зараз ці ліки закінчуються. За 2020 рік від МОЗу новин і роботи по закупівлі ліків нуль. Ще немає навіть оголошених тендерів. Ми вже почали купувати дещо з хімієтерапія, гепатопротекторів, альбумінів. В онкогематології майже закінчились хороші антибіотики. Відділення вже просило нас купити шприци і системи, мами вже дзвонять за фізрозчин, одного разу довелось навіть купувати пакети для сміття.

Вибачте, що так. Ми справді старались. Але коли щодня дзвонить 5-7 мам, коли платіжки в аптеках тягнуть на 50-70-90 тисяч щотижня ми не можемо допомагати іншим дітям. Ми не витягуємо зараз онкогематологію і далі буде ще гірше. Державних ліків залишилось орієнтовно до осені.

Просимо підтримувати нашу роботу, перераховуючи кошти за реквізитами фонду. Можна без призначення. Все зараз буде йти на онкогематологію. Бо ці діти за вікном повинні вижити», – додає Мар’яна Рева. 

https://www.liqpay.ua/uk/checkout/card/i46559907629

Для власників карток Приватбанк КАРТА фонду «Скарбниця Надії»
№ 5169 3305 1506 8762

Читайте також:  Оздоровча кампанія для дітей на Рівненщині залежить від епідситуації

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024