Три кроки, як отримати медичну допомогу за е-направленням

01 Липня 2020, 16:46
2788

Отримати медичні послуги в спеціалізованих медзакладах та у лікарів-спеціалістів, пройти обстеження та госпіталізуватись людина може безоплатно за умови наявності е-направлення.

Як їх отримати, розповіли у Національній службі здоров'я України. 

Пацієнт самостійно обирає медзаклад, в якому отримати ці послуги, незалежно від свого місця проживання чи прописки, або того, в якому районі чи місті працює лікар, який виписав це направлення.

Зокрема, пацієнт може звернутись в комунальний заклад або у приватну клініку чи до лікаря, який має власну практику, якщо вони уклали договори з НСЗУ на надання відповідних послуг. А НСЗУ перерахує кошти саме тому закладу, в який звернувся за допомогою пацієнт.

На сьогодні 462,5 тисячі виписаних е-направлень за Програмою медичних гарантій вже виконані. Це означає, що пацієнти отримали медичну послугу чи лікування, на яке їх направляв лікар.

Щоб отримати медичну допомогу за е-направленням пацієнту потрібно:

– звернутись до лікаря, з яким укладено декларацію, або лікуючого лікаря
– лікар випише е-направлення, тобто створить його в електронній системі охорони здоров’я, а на телефон пацієнта надійде смс з номером направлення. Якщо у пацієнта немає телефону, лікар роздрукує направлення
–обрати медзаклад, в якому пацієнт хоче отримати медичну послугу за направленням та завітати до нього.

Читайте також: 

Як дізнатись, які послуги можна отримати в найближчому медзакладі: інструкція

Які обстеження для виявлення раку можна пройти безплатно

Хто має право на безоплатний тест на COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Також пропонуємо пройти опитування, скільки часу вам довелося чекати результатів ПЛР-тестування на коронавірус.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024