Що треба знати про передчасні пологи

05 Липня 2020, 09:00
1105

У деяких випадках лікарі можуть прийняти рішення про дострокове розродження в зв'язку з погіршенням стану плода, вираженою затримкою росту або іншими ризиками.

Детальніше про це розповідає Ірина Кондратова, керівниця Харківського регіонального перинатального центру, к.м.н., доцент кафедри педіатрії № 1 та неонатології ХНМУ, магістр державного управління.

«Нормальна вагітність, яка триває 37-42 тижні і закінчується народженням здорової дитини, — це фізіологічний процес, в якому лікар виконує лише функцію спостерігача практично до початку пологів. Але якщо ви належите до групи ризику розвитку передчасних пологів, ваш досвід може бути дещо іншим. Деякі жінки усвідомлюють свої ризики ще до зачаття, але для більшості це стає неприємним сюрпризом», — розказала лікарка.

Якщо ви перебуваєте у групі високого ризику невиношування вагітності або якщо під час акушерського обстеження у вас діагностовано загрозу передчасних пологів у терміні до 32 тижнів вагітності, ви маєте потрапити на консультацію в перинатальний центр ІІІ рівня. У кожній області України є такий перинатальний центр або великий пологовий будинок, який виконує його функції.

Експерт підкреслила, що зусилля акушерів у такому центрі будуть спрямовані на те, щоб максимально зменшити ризик передчасних пологів і максимально відстрочити їх дату, ведучи цілодобове спостереження за вами й вашим малюком. Якщо у вас виявлять інфекцію, яка є однією з найбільш частих причин народження «поспішайок», то призначать антибіотики, щоб запобігти інфікуванню плода. Також можуть призначити стероїди, щоб прискорити дозрівання легень плода. 
У деяких випадках лікарі можуть прийняти рішення про дострокове розродження в зв'язку з погіршенням стану плода, вираженою затримкою росту або іншими ризиками.

Читайте також: Демидівська громада отримала захисні маски

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024