У Луцьку – черга на здачу тестів на коронавірус: виявити антитіла хочуть понад 30 містян 

30 Червня 2020, 17:55
У Луцьку – черга на здачу тестів на коронавірус 952
У Луцьку – черга на здачу тестів на коронавірус

Понад 30 людей зібралося біля Волинського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом, аби зробити тести на коронавірус і виявити наявність антитіл в організмі.

Чималу чергу зафіксували 30 червня. Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

Лучанка Світлана Костянтинівна каже, що протягом кількох днів має температуру. Щоб зробити аналіз, їхала сюди громадським транспортом, бо на аналіз направив сімейний лікар.

«Я дзвонила на гарячу лінію, на невідкладну допомогу – ніхто до мене не приїхав. Прийшла до сімейного лікаря – сказали: якщо я хочу знати для себе, можу поїхати і здати в центр СНІДу на Волі. Я тільки в цьому зацікавлена получилась. Але я їду транспортом. Я не гарантую, що я не хвора. Приїхала сюди – і тут така черга. І це я стою на такому протязі уже 2 години», – каже Світлана Костянтинівна.

Серед людей, які сюди звертаються – ті, хто хоче перевірити себе на наявність хвороби, люди, яких направили сюди лікарі, а також ті, хто їде за кордон та військовослужбовці. Про це розповіла головна лікарка закладу Олена Макаренко. З її слів, щодня у Центрі СНІДу роблять до 100 аналізів.

«Ми намагаємося дотримуватися усіх протиепідемічних правил, дистанції між людьми, що спонукало виникнення черги на вулиці. І в прольоті сходів стоять, це не бажано. Максимум 3-4 людини по черзі, щоб заходили», – говорить Олена Макаренко.

Читайте також: В Україні побільшало хворих, яких госпіталізовують через коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024