Як дізнатись, які послуги можна отримати в найближчому медзакладі: інструкція

01 Липня 2020, 13:56
Фото ілюстративне 1783
Фото ілюстративне

З 1 квітня пацієнт не обмежений у виборі медичного закладу, до якого він може звернутись з електронним направленням для отримання спеціалізованої допомоги безоплатно. Це може бути медзаклад комунальної або приватної форми власності, чи лікар, який має власну практику. Пацієнт обирає медзаклад самостійно.

Проте безоплатно йому нададуть там допомогу лише у тому випадку, якщо цей заклад уклав договір з НСЗУ на відповідний пакет послуг. Знайти потрібний медзаклад можна за допомогою інформації, розміщеної на сайті НСЗУ в розділі аналітичні панелі (дашборди). 

Отже, пацієнту потрібно:

Крок 1 – зайти на сайт НСЗУ – nszu.gov.ua

Крок 2 – натиснути на розділ Е-дані та обрати «Аналітичні панелі (дашборди)»

Крок 3 – обрати панель «Укладені договори про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій»

На цій аналітичній панелі міститься інформація про всі заклади, які уклали договір з НСЗУ на надання медичної допомоги, включно з сумами фінансування, які вони отримають за надання послуг пацієнтам до кінця поточного року.

Оберіть на панелі область, в якій ви проживаєте, або знайдіть на «Карті надавачів меддопомоги» ваше місто, перегляньте, які медзаклади вашого міста законтрактовані на той пакет послуг, який вам потрібен, і оберіть на власний розсуд, до якого звернутись.

Якщо ви не змогли знайти потрібний заклад за допомогою дашбордів, або у вас виникли якісь складнощі, ви можете зателефонувати для отримання роз'яснень до нашого контакт-центру за номером 16-77.

Читайте такожЯкі обстеження для виявлення раку можна пройти безплатно

Хто має право на безоплатний тест на COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Також пропонуємо пройти опитування, скільки часу вам довелося чекати результатів ПЛР-тестування на коронавірус.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024