На Волині за три місяці на довіз медиків витратили понад 3,6 мільйона гривень

29 Червня 2020, 17:55
1582

На довезення працівників волинських медичних закладів на роботу за майже три місяці витратили понад 3,6 мільйона гривень. Найбільше коштував довіз співробітників Волинської обласної клінічної лікарні та Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання. 

Такі дані розміщені на порталі публічних закупівель Prozorro та порталі використання публічних коштів. «Сила правди» проаналізувала витрати лікувальних закладів на довіз медпрацівників за період із початку карантину у березні до 25 червня. 

15 із 80-ти медичних установ регіону впродовж березня-червня замовляли та оплачували транспортні послуги та послуги з організації нерегулярних перевезень для своїх працівників. Майже всі вони розташовані у Луцьку, або в безпосередній близькості до міста. Більшість з них – заклади обласного чи міського підпорядкування.

Найдорожче обійшовся довіз працівників Волинської обласної клінічної лікарні – понад 935 тисяч гривень. Заклад обслуговувало чотири перевізники: Луцьке підприємство електротранспорту (отримало за послуги 291 тисячу 371 гривню), підприємці Черняк Петро Климович (374 908 гривень), Тимощук Микола Степанович (149 718 гривень) та Макарчук Микола Петрович (119 453 гривні).

Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання працювало аж з вісьмома перевізниками. Половина з них – комунальні заклади і управління освіти, а половина – приватні перевізники. Загалом впродовж березня-червня за перевезення ВОДТМО сплатило 605,3 тисячі гривень.

Понад 258 тисяч гривень отримав підприємець Коровіцький Анатолій Леонідович, майже 102 тисячі гривень – ФОП Приходько Наталія Володимирівна, майже 95 тисяч – перевізник Михалюк Юрій Петрович. Ще 65,5 тисяч гривень отримав відділ освіти, молоді та спорту Гіркополонківської сільської ради, понад 40 тисяч – Баївська загальноосвітня школа, 42 тисячі гривень майже порівну розділили між відділом освіти та культури Луцької районної державної адміністрації та відділом освіти та культури Ківерцівської районної державної адміністрації. Трохи більш як дві тисячі гривень заплатили підприємиці Федік Лідії Григорівні.

Трохи більш як 550 тисяч гривень на перевезення медпрацівників витратив Луцький клінічний пологовий будинок. Впродовж карантину установа співпрацювала з одним перевізником – Тимощуком Миколою Степановичем.

Луцька міська клінічна лікарня витратила на транспортні послуги 300 тисяч гривень. Ці кошти також пішли одному підприємцю – Макарчуку Миколі Петровичу.

У ТОП-5 медзакладів регіону, які найбільше витратилися на довіз працівників, потрапив і Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр. За перевезення вони загалом заплатили 241 тисячу гривень, з яких 89 тисяч – підприємцю Макарчуку Миколі Петровичу, а решту 151 тисячу гривень – відділам освіти та культури Луцької райдержадміністрації, Підгайцівської сільради та гуманітарному відділу Ківерцівської міськради.

Ще десять медзакладів області витратили на довезення працівників від 16 до 219 тисяч гривень кожен. Серед них і Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання. Воно витратило на довіз співробітників трохи більше ніж 119 тисяч гривень, співпрацюючи з трьома перевізниками.

Детально про витрати закладів в інфографіці нижче:


 

До слова, сума у 3,6 мільйона гривень це лише ті послуги перевезень, які медичні заклади регіону замовляли та оплачували самостійно. В окремих ситуаціях, як у Луцьку наприклад, послуги перевезень для медиків також замовляли та оплачували муніципалітети. В Луцьку впродовж квітня-травня на це витратили майже 44 тисячі гривень.

Читайте також: Героїні наших днів: хто і як у Боголюбах лікує важкохворих на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром