У Ковелі судинні хірурги провели унікальну операцію

26 Червня 2020, 16:44
Фото ілюстративне 2548
Фото ілюстративне

Унікальну за складністю операцію провели судинні хірурги у Ковельському міжрайонному територіальному медоб'єднанні. 

Вона тривала 6 годин. Про це повідомляє пресслужба медзакладу.

Пацієнтом став чоловік 70 років, що звернувся до лікарні через нестерпний різкий біль у животі, спині та паховій ділянці.

Після додаткових обстежень медики встановили діагноз – розшаровуюча аневризма аорти. Її розміри та розташування були справжнім викликом для хірургів. 

Аневризма була надзвичайно близько до ниркових артерій та поширювалась на праву здухвинну артерію (несе кров до органів тазу та нижніх кінцівок).

Схематичне зображення розвитку аневризми аорти
Схематичне зображення розвитку аневризми аорти

Щоб врятувати чоловіка, лікарі виконали операцію – аорто-стегнове біфуркаційне алопротезування при розшаровуючій параренальній аневризмі аорти з поширенням на праву здухвинну артерію.

Оперативне втручання робили терміново, адже аневризма могла розірватись у будь-який момент, а за згаяний час пацієнт заплатив би життям.

Оперував завідувач відділення інтервенційної радіології та судинної хірургії Ковельського МТМО Олександр Голуб, анестезіологічну допомогу надав Анатолій Бондарчук. 

Читайте також: У Ковелі провели унікальну операцію для підлітка

У Ковелі врятували людину, яку вдарили ножем у серце

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024