П'ять причин, чому треба обрати свого лікаря 

24 Червня 2020, 12:55
732

Майже 30 мільйонів українців уклали декларації із терапевтом або сімейним лікарем. 

Очільниця Національної служби здоров'я України Оксана Мовчан пояснила, чому обрати свого лікаря потрібно найближчим часом. Про це йдеться на сторінці НСЗУ у facebook.

За версією Мовчан, є п'ять причин, щоб не затягувати з укладанням декларації:

1. Всі, хто уклав декларацію з лікарем, мають право на безоплатний гарантований державою пакет медичних послуг та «Доступні ліки». Всього пакет на первинці містить 17 послуг та 8 лабораторних та інструментальних діагностичних досліджень.

2. Уклавши декларацію, пацієнт отримує провідника в системі охорони здоров’я, який скерує оптимальний маршрут пацієнта для обстеження та лікування, направить до вузьких спеціалістів, до яких потрібно звернутися. А також допоможе встановити точний діагноз, призначити дієві ліки.

3. Ваш лікар – це точка входу до Програми медичних гарантій. Для отримання консультації вузького спеціаліста або обстеження чи госпіталізації безоплатно у пацієнта має бути електронне направлення.

4. Мати свого сімейного лікаря – це мати зручні онлайн та офлайн комунікації. Завдяки цьому можна дуже швидко отримати консультацію, або електронний рецепт на «Доступні ліки».

5. Лікарів, якими дуже задоволені пацієнти дуже швидко «розбирають». Це означає, що лікар має право відмовитись приймати декларацію. По-перше, через те, він уже має оптимальну кількість пацієнтів (для терапевта – це 2000 пацієнтів, для сімейного лікаря – 1800, для педіатра – 900). По-друге, якщо в цьому конкретному медзакладі лікарям офіційно не дозволено перевищувати оптимальну кількість пацієнтів.

Читайте також: Медикам другої й третьої ланки піднімуть зарплати з 1 вересня, – МОЗ

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024