У Згоранах працівники протитуберкульозного санаторію протестують через масове звільнення. ВІДЕО

05 Червня 2020, 09:02
Санаторій «Згорани» 1142
Санаторій «Згорани»

Понад сотню працівників протитуберкульозного санаторію «Згорани» на Волині вийшли на акцію протесту – люди вимагають поновити їх на роботі.

Чиновники кажуть, що все – через другий етап медреформи, адже раніше заклад фінансувала держава, а з 1 квітня має забезпечуватися владою на місцях. Про це повідомили в ефірі на телеканалі ZIK.

Працівники санаторію, які працювали тут десятками років, кажуть, що чиновники спочатку обіцяли, що звільнення буде формальністю, проте з 1 червня всі вони стали безробітними. Працівники санаторію скаржаться, що їх обдурили і витурили, тож нині люди не знають, як утримувати свої сім’ї.

Зараз у закладі порожньо, а раніше тут лікували дітей з хворобами дихання. За рік у санаторії оздоровлювались близько тисячі пацієнтів. Більше таких закладів у Волинській області немає. Зараз у санаторії залишилися дев'ять працівників, які займаються господарством. Втратили роботу 112 осіб.

Читайте також: Голова обласної ради пояснила, чому санаторій «Згорани» приєднують до «Лісової пісні»

«Нас попередили про звільнення, але сказали – у зв'язку з реорганізацією, що нібито з 1 червня ми вас будемо приймати на роботу, якісь екзамени, тести проводити. І ми не очікували – нас з 1 червня взяли і звільнили, видали трудові книжки на руки», – каже лікарка Руслана Ковальчук.

У березні Волинська обласна рада проголосувала, щоб санаторій «Згорани» став підрозділом санаторію «Лісова пісня». Керівництво останнього каже, що людям не обіцяли, що всіх візьмуть на роботу.

В обласній раді пояснюють: для того, щоб не закривати збитковий заклад після чергового етапу медреформи, його вирішили об’єднати з прибутковим. Що робити з людьми, наразі думають.

«Нам з обласного бюджету треба було виділяти 12 мільйонів гривень для того, щоб це робити – утримувати. Це достатньо великі кошти. «Лісова пісня» бере, укладає угоди, яку кількість дітей у цьому сезоні можемо вже оздоровлювати, і відповідно до тієї кількості будемо наймати працівників», – зазначила голова Волинської обласної ради Ірина Вахович.

Дітей на оздоровлення у санаторії «Згорани» очікують вже після завершення карантину.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024