У Луцьку прооперували чоловіка, який впав із кількаметрової висоти

01 Червня 2020, 17:47
1015

Луцькі медики прооперували чоловіка, який впав із чотириметрової висоти.

Оперативне втручання провели у відділенні ортопедії і травматології. Про це повідомляють на сторінці Луцької міської клінічної лікарні у фейсбуці. 

«У відділенні лікували хворого, який впав з чотириметрової висоти з переломом обох нижніх кінцівок. Йому успішно зробили оперативне втручання – металоостеосинтез дистальних метаепіфізів правої та лівої нижніх кінцівок з кістковою пластикою», – розповів лікар ортопед-травматолог Леонід Шеремета.

Перевагою цього методу лікування є збереження функціональної рухомості кінцівки та найближчих суглобів в період зрощення, прискорення консолідації та відновлення опорної функції кінцівки.

Загальноприйняті принципи остеосинтезу — стабільність (нерухомість уламків, що створює умови для зрощення кісток) та функціональність (можливість рухати кінцівкою, при цьому зберігається кровопостачання, попереджається розвиток контрактури, атрофії м'язів).

Читайте також:  На які безкоштовні послуги мають право діти за Програмами медгарантій








 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024