Медики обласної психлікарні на Ківерцівщині відмовляються йти на ізоляцію

26 Травня 2020, 14:43
Корпус лікарні в Олиці 871
Корпус лікарні в Олиці

Медперсонал трьох відділень психіатричної лікарні в селищі Олика Ківерцівського району не може піти на рекомендовану райдержадміністрацією двотижневу ізоляцію.

Про це Суспільному розповіла медична директорка КП «Обласна психіатрична лікарня» Анна Бебко.

Нагадаємо, 23 травня члени комісії з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій Ківерцівської районної ради прийняли рішення перевести заклад на закритий карантинний режим роботи. Упродовж 14 днів медики повинні лишатися в приміщенні лікарні. 

Виконати рішення РДА медики не можуть, каже Анна Бебко

«Вони написали ізолювати, нікуди не виходити, а де мають працівники жити? Вибачте, в психлікарні жити, з психічно хворими спати на ліжках? Люба працівниця два тижні до хати не буде приходити, як їй переодягнутися, вибачте, помитися, туалет взяти окремо, санвузол для працівника?»

Станом на 25 травня у психіатричній лікарні 67 хворих на коронавірус, – розповіла під час брифінгу заступниця голови ОДА Тетяна Щербак. З її слів – це нині найбільший спалах хвороби в області. Двоє пацієнтів закладу померли. Серед недужих нині 21 медик та 46 пацієнтів.

«Це закритий заклад, недостатність кадрів і робота медичних працівників в різних відділеннях», – каже заступниця голови обласної адміністрації Тетяна Щербак.

Зі слів медичної директорки Анни Бебко, у психлікарні нині є усі засоби для дезінфекції приміщень, ліки та засоби індивідуального захисту для лікарів та пацієнтів. Цілодобово перебувати у приміщення лікарні медики не можуть.

«Те, що вони пропонують – хай вийдуть і подивляться, як це реально зробити. Психічнохворих яка лікарня візьме лікувати? Це незахищене населення, яке нікому не потрібне в державі. А люди йдуть на всі уступки, всі зусилля прикладають і працюють і медсестри, і санітари, і лікарі», – додає медична директорка КП «Обласна психіатрична лікарня».

Читайте також: Назвали причини поширення коронавірусу у психлікарні в Олиці

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024