Коронавірус — не бактерія і антибіотиками не лікується

26 Травня 2020, 14:12
Коронавірус - не бактерія і антибіотаким не лікується 2993
Коронавірус - не бактерія і антибіотаким не лікується

Останніми днями активно розганяють у соцмережах, вайбер-чатах і приватних балачках твердження про те, що коронавірус — це бактерія, яку можна вбити звичайним антибіотиком.

«Це не просто отруйна брехня, а зловмисна діяльність. На жаль, до цих фейків дослуховується чимало людей — про це свідчать численні лайки й поширення, а також схвальні коментарі. Лікування вірусного захворювання антибіотиками не тільки не вилікує, але може неабияк нашкодити», – йдеться на сторінці «По той бік новин»

Теза 1. «Італійські лікарі не підкорилися всесвітньому закону про здоров’я ВООЗ, який вимагає, щоб не робити розтину померлих від коронавірусу» (тут і далі — переклад цитат із російської).

Брехня.

Всесвітня організація охорони здоров’я не лише не забороняла проводити розтин, а й навіть видала офіційний бюлетень із порадами медикам, як безпечно поводитися з тілом пацієнта, померлого від COVID-19 Якщо коротко — ризик заразитися мінімальний. Головне — дотримуватися правил.

Теза 2. «Італійські лікарі виявили, що COVID-19 НЕ ВІРУС, а бактерія, посилена електромагнітним випромінюванням 5G, що призводить до утворення тромбів і смерті пацієнта».

Брехня 

Єдина мікроскопічна частина правди, яка викривлена неабияк стосується тромбів. Стверджувати, що коронавірус — це не вірус, а бактерія — межа цинізму. COVID-19 — це вірусне захворювання. Відрізнити вірус від бактерії зможе либонь кожен студент-медик. Віруси можна назвати внутрішньоклітинними паразитами. Вони замалі, щоб помітити їх неозброєним оком. Самостійно розмножуватися не можуть, змушені проникати в клітини «господаря», щоб запозичити його механізми відтворення. Поза клітин віруси неактивні. Вони складаються з генетичного матеріалу (ДНК або РНК), оточені захисним шаром білка. Фіксуються в клітинах, наприклад, дихальних шляхів, і розвиваються в них.

Бактерії — це мікроорганізми, які складаються з однієї клітини, нехай і примітивної. Здатні розмножуватися самостійно, оскільки можуть ділитися. Бактерії існують скрізь: всередині і на поверхні наших тіл. Більшість з них геть нешкідливі, а деякі навіть корисні. Але є також бактерії, які викликають захворювання.

Щодо утворення тромбів, до 30% пацієнтів, які серйозно хворіють на коронавірус, мають ознаки небезпечного тромбозу. Тромби виникають як наслідок серйозного запалення легенів, яке є природною реакцією організму на присутність вірусу. Вони можуть бути причиною багатьох смертей.

Теза 3. «В Італії остаточно знайдені ліки проти коронавірусу — це антибіотики, протизапальні засоби та антикоагулянти. Найперше — аспірин»

Брехня.

Наразі немає ліків, які мають ліцензію на лікування або профілактику COVID-19. Тривають випробування різних препаратів, проте досі немає доказів, що вони можуть вилікувати чи запобігти COVID-19. Ба більше — вони можуть спричинити серйозні побічні ефекти та захворювання або навіть призвести до смерті 

Антибіотики пригнічують ріст бактерій або вбивають їх. Проте вони не впливають на віруси. COVID-19 є вірусом, а отже, антибіотики не слід застосовувати як засіб профілактики чи лікування. Внаслідок ускладнень COVID-19 може виникнути бактеріальна інфекція. Тільки тоді лікар призначає антибіотики/

Таке лікування називають симптоматичним. Серед іншого в таких випадках можуть також призначати аспірин та антикоагулянти. Їх використовують для розрідження крові та профілактики виникнення тромбозу, який часом виникає внаслідок COVID-19. Передозування може призвести до смертельної кровотечі. Наразі тривають клінічні випробування оптимальної дози 

Читайте також:

Дубенщина: у людей, які контактували з інфікованим священником, коронавірусу не виявили

У мережі з’явився фейк про «COVID-паспорт»

З'явився фейк про масове зібрання п'ятидесятників у Луцьку під час карантину

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024