У Локачинському районі добудовують амбулаторію

23 Травня 2020, 14:52
Затурцівська амбулаторія 1188
Затурцівська амбулаторія

У Затурцях Локачинського району добудовують амбулаторію загальної практики – сімейної медицини. Роботи виконали на 95 %.

Про це повідомляє головний лікар Борис Ковальчук у групі медзакаду у facebook.

Заишилось встановити сантехніку (близько 15 умивальників в кабінетах і 4 унітази), а також електроточки – вимикачі, розетки, світильники, підвести до приміщення інтернет та зробити завершальні «декоративні» штрихи.

Читайте також: Робота триває: оновлений фотозвіт з будівництва Затурцівської амбулаторії.

Кошти виділили через облдержадміністрацію та перечислили підряднику. Фінальні роботи мають початися після 22 травня, тобто після послаблення карантину.

Цього тижня амбулаторія отримала медустаткування на 150 тисяч гривень з обласного бюджету. Це на додачу до того, що торік надійшло за програмою Світового банку. Це ще не все, що має бути за примірним табелем оснащення, але значна частина.

Читайте також: У Затурцях знову запрацює стоматологічний кабінет.

«Наш народний депутат (Вячеслав Рубльов – ред.) обіцяв на 50 тисяч закупити апарат ЕКГ і пульсоксиметри. Сподіваємось, що слова не розійдуться з ділом. ОТГ зобов'язалася на суму свого співфінансування (понад 200 тисяч гривень) закупити офісні меблі для кабінетів. «Вузьким місцем» лишається оргтехніка: комп'ютери, принтери, сканери», – пише лікар. 

Головний лікар, бухгалтер, інспектор з кадрів, медстатистик, реєстратура все ще не забезпечені ноутбуками.

Читайте також: У Затурцівську амбулаторію придбають медичну центрифугу.

«За досить реалістичними підрахунками символічну стрічку можна буде перерізати десь в другій половині червня, до другої річниці створення закладу, яка цього року співпаде з професійним святом – Днем медичного працівника», – додає Борис Ковальчук. 

Читайте також: Затурцівській амбулаторії надали благодійну допомогу.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024