На Волині на коронавірус хворіли понад 50 дітей

21 Травня 2020, 17:21
675

56 дітей перехворіли на COVID-19 у Волинській області.

З них двоє лікувалися в обласній інфекційній лікарні, зокрема і двомісячне немовля, хвороба якого ускладнилася пневмонією. Про це йдеться на сторінці Волинського обласного центру громадського здоров'я у фейсбуці.

Ірина Ковальова, лікарка обласної інфекційної лікарні в ефірі Суспільне Волинь наголосила, що, загалом, перебіг коронавірусної хвороби у дітей легший, багато дітей хворіють безсимптомно. Однак вона закликає батьків бути обачними, адже діти можуть стати джерелом небезпечної інфекції для інших членів сім’ї. Наприклад, у зв’язку з пом’якшенням карантину, батьки відвідують ринки та супермаркети з маленькими дітьми, які, звісно, без масок та часто беруть руки до рота. Також діти – у візочках, знаходяться нижче зросту дорослої людини, а вірус SARS-CoV-2 передається крапельно, осідає після того, як при кашлі і чханні його виділяє хвора людина.

Читайте також: Менше 20% ліжок у лікарнях на Волині зайняті хворими на COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024