В інтернаті на Рівненщині – спалах коронавірусу

21 Травня 2020, 15:49
Здолбунівський будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів 1071
Здолбунівський будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів

У Здолбунівському будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів діагностували коронавірусну інфекцію у 12 людей – 6 працівників та 6 підопічних.

У зв’язку з цим голова Рівненської ОДА Віталій Коваль доручив провести службове розслідування щодо спалаху інфекції в закладі.

«Створюємо комісію під керівництвом управління охорони здоров’я. Залучайте департамент соцзахисту та інших спеціалістів. Важливо визначити джерело інфекції для чіткого алгоритму дій та не допустити подальшого поширення хвороби. Адже дві третіх підопічних знаходяться у групі ризику», – зазначив Віталій Коваль під час засідання комісії ТЕБ та НС.

За словами директора департаменту соціального захисту населення ОДА Олексія Шамака, восьмеро із виявлених осіб перебувають в стаціонарі, інші – на самоізоляції. Усі хворі з одного корпусу і він вже ізольований. Наразі в інтернаті працюють дві мобільні бригади медиків, обстежують контактних  осіб. Для локалізації спалаху проводять усі необхідні протиепідемічні заходи.

Щоб запобігти поширенню вірусу, голова ОДА Віталій Коваль доручив організувати в закладі вахтовий метод роботи.

Читайте також: Через зростання кількості хворих на коронавірус на Рівненщині не пом’якшать карантин

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024