Придбали нове обладнання для луцької лікарні

21 Травня 2020, 16:19
Нове обладнання 539
Нове обладнання

У  КП «Луцька міська клінічна лікарня» презентували роботу новітнього апарата для проведення лапароскопічних операцій. 

Про це повідомляють на сайті міськради.

Цьогоріч з міського бюджету виділили 2,5 мільйона гривень для придбання ендоскопічної хірургічної стійки для Луцької міської клінічної лікарні.

За допомогою цього обладнання можна виконувати широкий спектр оперативних втручань на внутрішніх органах. Особливістю його є наявність аргоноплазмового коагулятора – електрохірургічного пристрою для безконтактної зупинки кровотеч. Таке обладнання значно скорочує час операції та підвищує її безпечність для пацієнта.

За словами заступника директора закладу з хірургічної допомоги Олександра Федорчука, лапароскопічні операції витіснили традиційні втручання з великими розрізами та високим рівнем операційної травми. 

Луцька міська клінічна лікарня є лідером із кількості проведення малоінвазивних втручань. Щороку хірурги проводять понад три тисячі малоінвазивних ендоскопічних втручань. Сюди звертаються за допомогою не лише волиняни, а й мешканці інших областей.

Як розповідають медики, із застосуванням цієї апаратури проводиться оперативне лікування хірургічної, гінекологічної, урологічної, ортопедичної, отоларингологічної патології. Лікарі вже виконують складні лапароскопічні Sleeve-резекції шлунка та резекції сигмовидної кишки. Малоінвазивні втручання проводяться практично на всіх органах як при планових, так і при невідкладних операціях.

Читайте також: У громаді на Любомльщині продовжують ремонтувати медичні заклади

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024