У Луцьку породіллі не можуть скористатися послугою «єМалятко»

21 Травня 2020, 13:21
Новонароджене маля 883
Новонароджене маля

Жінки, які народжують у Луцьку, не можуть скористатися послугою «єМалятко».

До карантину зареєструвати новонароджену дитину й оформити матеріальну допомогу батьки могли безпосередньо у лікарні, проте тепер ця послуга не працює. Про це UA.Волинь розповіла старша медична сестра обласного перинатального центру Тетяна Петрук.

Зі слів Тетяни Петрук, щодня із обласного перинатального центру виписують близько двох десятків новонароджених.

«З впровадженням карантину зупинилася ця комплексна послуга. Ми маємо можливість надати приміщення, де можна було б це робити. Маємо окрему кімнату, де працівники ЦНАПу могли б проводити реєстрацію з дотриманням карантинних вимог», – розповіла вона.

Лучанин Антон Прищепа забирає із обласного перинатального центру дружину Світлану із первістком. Син у подружжя народився 15 травня. Молода мама каже: її засмутило те, що у лікарні не змогла скористатися послугою «єМалятко». Тепер документи на новонароджену дитину оформлятиме тато.

Зі слів директорки ЦНАПу Луцька Лариси Карп’як, послуга «єМалятко» в області діє з січня цього року. З березня, після введення карантинних обмежень, її надання у перинатальному центрі та пологовому будинку міста призупинили.

«Як тільки завершиться карантин, ми знову будемо надавати послугу. Тільки якщо раніше це було у визначені дні, почергово, то зараз плануємо, що ця послуга буде щоденно надаватись», – розповіла Лариса Карп'як.

Аби уникнути черг і чекання, батьки новонароджених будь-яку послугу можуть замовити онлайн, – каже Лариса Карп’як. Тоді буде вказано день і годину прийому в адміністратора.

З початку року в обласному перинатальному центрі народилася майже тисяча малюків.

Читайте також: В Україні з 22 травня по 22 червня буде діяти адаптивний карантин

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
22 Травня 2020, 00:53
Шкода. "Ємалятко" дуже зручна послуга! А в час карантину - тим більше! Замість того, щоб десь ходити по місту, збирати довідки, чекати в чергах, все отримуєш в одному місці. Хочеться вірити, що сервіс якнайшвидше відновить свою роботу! І життя мам, яким й так непросто, хоч трошки полегшиться.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
14.04.2024