НСЗУ виплатила «екстренкам» майже 124 мільйони гривень на пацієнтів з коронавірусом

19 Травня 2020, 14:01
1052

Центри екстреної медичної допомоги (ЕМД) отримали від НСЗУ майже 124 мільйони гривень на пацієнтів з коронавірусом.

Про це йдеться на сайті НСЗУ.

25 центрів ЕМД отримали 123 971 819 грн за квітень в межах пакету медичних послуг «Екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою або встановленим захворюванням на COVID-19». Національна служба здоров’я в рекордні терміни, за сім робочих днів, уклала договори з усіма центрами екстреної медичної допомоги та здійснила оплати.

Тариф на оплату послуг включає доплати членам спеціальних бригад ЕМД, які безпосередньо працюють з пацієнтами з COVID-19. Обмеження щодо спеціальних бригад встановлено з метою захисту лікарів від інфікування.

Розмір доплат становить до 300% заробітної плати (посадового окладу (з підвищеннями) з урахуванням передбачених законодавством обов’язкових доплат та надбавок). Таке зобов'язання бере на себе головний лікар, який підписує договір з НСЗУ.

«5 травня була оприлюднена відповідна Постанова Кабміну, яка дозволила нам вивісити оголошення про початок контрактування. А вже 12 травня НСЗУ перерахувала понад 86 мільйонів гривень першим 16 центрам екстреної допомоги. 15 травня ми повністю виплатили гроші всім 25 центрам екстренки. Наша команда спрацювала  надзвичайно швидко, щоб виконати зобов’язання перед бригадами екстреної медичної допомоги, які залишаються на передовій в боротьбі з коронавірусною хворобою», – розповіла Оксана Мовчан, очільниця НСЗУ.

Загальна сума контрактів центрів ЕМД з НСЗУ становить 476,3 мільйона гривень. Договори діятимуть протягом періоду карантину плюс місяць, до 22 червня.

Сума кожного договору не фіксована. Оплату будуть здійснювати по факту розгортання епідемії в кожній області і змінюватимуть, відповідно до кількості підтверджених випадків.

Суми оплат розраховуються шляхом множення тарифу на кількість підтверджених випадків COVID в області за період з першого по останній день місяця. Тариф на медичні послуги з надання екстреної медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 становить 12163,64 гривні. Цей тариф враховує як виїзди до пацієнтів зі встановленим діагнозом COVID, так і до пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу.

Нагадаємо, НСЗУ розпочала контрактування закладів, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19, з 6 травня. Пакети передбачають надання послуг із тестування, екстреної та стаціонарної медичної допомоги. На це додатково в межах Програми медичних гарантій виділено понад 15 мільярдів гривень.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024