Сарни: чому хворим на коронавірус не роблять тестів

18 Травня 2020, 19:51
1099

У Сарнах людям, які контактували з хворими на коронавірус, відмовили у ПЛР-тестуванні, оскільки заклад не забезпечений тестами в достатній кількості. 

Таку інформацію озвучили під час брифінгу в Рівненській ОДА 18 травня. Ситуацію прокоментував начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник.

Головний медик області пояснив, що Сарненська ЦРЛ, дійсно, не має ПЛР-тестів на виявлення COVID-19. Річ у тому, що заклад не уповноважений проводити такі дослідження. Подібну діагностику проводять лише у Рівненському обласному лабораторному центрові та Центрі громадського здоров'я.

«Щодо забезпечення тестами, то Сарненська ЦРЛ не забезпечена тестами ПЛР діагностики, а тільки засобами для забору біоматеріалу та передачу їх у лабораторії у Рівному. Щодо забезпечення «швидкими» тестами, то їх у лікарні достатньо», – наголосив Олег Вівсянник.

Посадовець додав, що діагностику проводять відповідно до клінічних показів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я. 

Читайте також: Чому родимка може бути небезпечною для життя

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024