Коли в селі на Рівненщині, де стався спалах коронавірусу, послаблять карантин

15 Травня 2020, 08:07
762

Карантин у селі Зоря Рівненського району послаблять лише у тому випадку, якщо зменшиться кількість хворих на коронавірус.

Про це під час брифінгу, 14 травня, повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Наразі в селі 85 випадків інфікування. Лише троє людей одужали.

За словами посадовця, з огляду на те, що кількість хворих суттєво не збільшується, розглядають питання пропозицію зняти довкола населеного пункту карантинні пости та звільнити дороги. Проте про пом'якшення карантину наразі не йдеться. Вулиці й надалі патрулюватимуть.

Нагадаємо, перший випадок інфікування у Зорі зафіксували ще 14 квітня. Протягом двох наступних тижнів виявили ще чотири поодинокі випадки. Згодом, 25 квітня, в один день вірусну інфекцію виявили одразу у 18 людей. Ще одне чисельне інфікування підтвердили 2 травня, тоді на COVID-19 захворіли 12 людей.

Місцеві жителі розповіли нашому виданню, що коронавірус у село привезли священник та кілька хористів Свято-Михайлівського храму УПЦ МП із Почаївської лаври, куди їздили перед Великоднем. Попри збільшення кількості хворих, у церкві продовжували правити велелюдну службу. Селяни надали журналістам видання Район.Медицина  скріншоти з розкладом богослужінь на 2-3 травня. 

Настоятель церкви, отець Валерій, інформацію про поїздку у святе місце заперечив та те, що люди інфікувалися саме в церкві. Тривалий час офіційної версії спалаху хвороби в селі не називали й представники влади. Під час одного зі щоденних брифінгів, під час яких інформують про ситуацію із захворюванням на коронавірус в області, заступник голови Рівненської ОДА " target="_blank">Ігор Тимошенко сказав, що інфекція спалахнула, бо люди не дотримувалися карантину, зокрема й під час великоднього богослужіння.

За кілька днів по тому, після звернень в адміністрацію зорянських активістів, перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін офіційно підтвердив, що причиною поширення коронавірусної хвороби таки була церква. 

Читайте також: У Ковелі щодня підтверджують до 10 випадків пневмонії

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024