Топ-5 продуктів, які влітку додадуть енергії

11 Травня 2020, 15:03
1514

Відчуття млявості дуже поширене в спекотні весняні та літні дні, а цього року ще й карантин вніс серйозні зміни в наш розпорядок дня та самопочуття.

З самого початку пандемії фахівці зі здоров’я та харчування рекомендували дотримуватися правильної дієти та способу життя, щоб зміцнити імунітет та забезпечити себе енергією протягом цього непростого періоду. Фітнес-експерт Рішікеш Кумар ділиться кількома суперпродуктами, які можуть допомогти у підтримці рівня енергії протягом літнього сезону, пише NDTV Doctor

Перш за все, це цитрусові. Вони багаті на вітамін С, який сприяє кращому засвоєнню заліза. Також вітамін С надзвичайно важливий для вашого імунітету. Крім цитрусових, забезпечити вам необхідну щоденну кількість вітаміну С можуть томати, броколі, квасоля, морква та болгарський перець.

Важливо, щоб у вашому раціоні були також зелені листові овочі. Вони містять багато заліза, клітковини, кальцію, калію, магнію, вітамінів К, С, Е та групи В. При цьому вони дуже низькокалорійні та будуть корисними для людей з високим артеріальним тиском.

Не варто забувати про бобові. Наприклад, сочевиця – ідеальне джерело рослинного білка. Крім того, в ній міститься багато заліза, фосфору та цинку, але дуже мало крохмалю. Це робить її корисною для людей з діабетом. До того ж, сочевицю легко готувати і при цьому вона дуже ситна.

Літо – це саме час для фруктових соків. Вони багаті на вітаміни та допомагають підтримувати шкіру та волосся здоровими та гарними. Також вони допомагають уникнути зневоднення.

Широко відомі корисні властивості деяких спецій, таких як імбир та куркума. Куркума містить речовину куркумін, яка знижує ризик серцевих захворювань, захворювань мозку та депресії. Імбир може допомогти заспокоїти розлад шлунку, зупинити шлункові спазми та зменшити нудоту. Ці спеції слід регулярно використовувати під час літнього сезону. Вони також допомагають зміцнити імунітет, що зараз дуже актуально.

Читайте також:

«Алкоголь не знижує ризик захворіти на коронавірус», – експерти

Назвали овоч, споживання якого зміцнює легені

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024