Волинський хірург очолив Центр хірургії серця та судин

04 Травня 2020, 17:47
Олександр Голуб 4648
Олександр Голуб

Судинний хірург із Волині Олександр Голуб очолив Центр хірургії серця та судин Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Про це повідомляють на сторінці лікувальної установи у фейсбуці. 

«Ми відкриваємо його, аби кожен наш пацієнт мав змогу отримати ширший спектр якісних медичних послуг. Що це означає, розкажемо на одному конкретному прикладі, що стався днями: серце пацієнта зупинилося на порозі операційної – таке могло трапитися вдома чи на роботі… Це була невідкладна операція – після першого інфаркту 52-річному чоловікові загрожував другий. Просвіт судин на 95% був звужений бляшками.

Дефібриляція, непрямий масаж серця. Чоловіка реанімують, а потім – оперують. Кардіохірурги беруть сегменти судин з ноги та артерії в грудях і з їх допомогою спрямовують кров поза ураженими місцями, аби та циркулювала без перешкод. І роблять вони це на працюючому серці! Без використання апарату штучного кровообігу. Це дуже складно, але в тій ситуації – необхідно, адже були підозри, що якась із артерій уже була перекрита тромбом.
Роман Домашич, Іван Місків, Ігор Гуменний, Андрій Курило, Христина Орлинська, Марта Волошин, дякуємо за роботу!

Як ви могли здогадатися, усе минуло успішно. Чоловік уже готується до виписки, а ми створили Центр, аби такі та ще багато інших складних операцій стали доступними кожному львів’янину та жителю області.

Отож, Центр серця і судин очолив кардіохірург Олександр Голуб, медичним директором з анестезіологічної роботи став Іван Місків. У структурі Центру одразу чотири відділення: судинної хірургії на чолі з Андрієм Мелень, інтервенційної радіології – Віктор Сало, кардіохірургії та трансплантації серця – Роман Домашич, а також кардіологічне відділення з реперфузійним центром – Василь Процько», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, раніше Олександр Голуб працював хірургом Старовижівської центральної районної лікарні, а також у Ковельському медичному територіальному об'єднанні. Також медик є депутатом Волинської обласної ради.

Читайте також: Помер рівненський хірург Михайло Вервега



 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024