«Для чого 6 років вчитися, щоб виживати на мінімалку?» – лікарка з Волині

01 Травня 2020, 17:51
Лікарка Дар’я Овчіннікова 3747
Лікарка Дар’я Овчіннікова

Лікарка-отоларингологиня з Турійської центральної районної лікарні Дар’я Овчіннікова розповіла про думки піти з професії через малу зарплату.

Пост вона опублікувала на своїй сторінці у facebook.

У дописі йдеться, що жінка приїхала на Волинь із Мукачева Закарпатської області. Працює у Турійській ЦРЛ два роки та вісім місяців, любить свою роботу, але зараз її думки про медицину – тільки негативні.

«В період такого реформування в мене просто нема слів... В голові тільки негативні думки до цього всього, раніше я в хорошому настрої йшла на роботу, а зараз мені чим далі, тим менше хочеться туди йти, саме через атмосферу в колективі, яка вона вже є через відношення держави до галузі медицини в цілому...» – пише лікарка.

Вона зазначає, що вірила у зміни на краще з приходом нової влади та розвитком реформи, але відчуває зміни тільки на гірше.

«Я молодий спеціаліст, молода дівчина, яка живе від рідного дому більше 600 км, зі своїми рідними я бачусь 4 рази на рік і це в кращому випадку... Молода людина, яка потребує догляду за зовнішнім виглядом, засоби гігієни, ще я хочу розвиватися, відвідувати конференції, культурні місця, і в кінці кінців я хочу достойно харчуватися та купляти собі одяг... Просто подивіться на мою роздруківку по зарплаті і подумайте: як, як можна жити нормально на такі гроші, працюючи лікарем??? Вже не кажучи, що я як звичайна людина можу захворіти і витрачаю гроші на ліки», – йдеться у дописі. 

Зарплата Дар’ї Овчіннікової
Зарплата Дар’ї Овчіннікової

За словами Дар’ї Овчіннікової, лікарня не має можливості оплатити оренду житла, тому це додаткові витрати для неї. Вона очікує рішення районної влади, яка, зі слів головного лікаря, має вирішити це питання.

«Тоді для чого 6 років вчитися в університеті, 2 роки в інтернатурі, їхати з рідного міста в чужу область, щоб потім виживати на мінімалку...? Я люблю Волинь, я на собі переконалась, що тут є добрі і хороші люди, дякую всім моїм пацієнтам, які довірили мені своє здоров'я та життя, дякую всім, хто підтримував мене... дякую вам,але, на жаль, в моїй голові виникають думки піти з нашої лікарні та з медицини взагалі», – ділиться лікарка. 

Скріншот допису Дар’ї Овчіннікової
Скріншот допису Дар’ї Овчіннікової

Читайте також: Рівненщина отримала 38 тисяч ПЛР-тестів на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація. 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024