В Україні за п'ять-десять днів після Великодня очікують зростання кількості інфікованих коронавірусом

20 Квітня 2020, 11:31
1373

Через нехтування карантинних правил під час Великодня, коли близько 130 тисяч українців таки пішли до церков, в Україні за п'ять-десять днів очікується сплеск зростання кількості інфікованих новим коронавірусом COVID-19.

Про це в ефірі ТСН.Тижня сказала заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак.

«На жаль, недотримання карантину може вплинути на його подовження карантину. Тому що, ми всі чітко розуміємо, що те, що Україна запровадила карантин, дуже швидко і достатньо жорсткі заходи карантину дає змогу зробити зростання захворюваності не піковим, а таким достатньо пологим. Тому сьогодні вся мережа наша, яка є в Україні, а це фактично зарезервованих 35 тисяч ліжок госпітальної бази, сьогодні не є переповнена. Ми можемо говорити про те, що ми маємо резерв і ліжок в стаціонарах, і резерв у відділеннях інтенсивної терапії, оскільки не більше 8% апаратів штучної вентиляції легень сьогодні залучено. І кожен з нас має розуміти, що якщо ми дотримуємося рекомендацій карантину, а це не вигадка, це доведено науковими дослідженнями, ми зможемо зберегти систему охорони здоров'я, ми зможемо зберегти медиків і найголовніше - врятувати життя тисяч наших громадян», – Каже Ірина Микичак

Цей спалах може статися вже наприкінці цього тижня.

На думку епідеміологів, і вже є досвід певний, на п'ятий-десятий день від такого масового скупчення людей у певних храмах ми можемо очікувати зростання захворюваності. Так відбулося і відбувається після Вербної неділі. 

За добу в Україні від коронавірусу померло 10 людей

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024