У Старовижівському районі в священника виявили коронавірус

15 Квітня 2020, 12:30
Священник / Фото ілюстративне 2329
Священник / Фото ілюстративне

У селі Смідин у священника виявили коронавірус.

Нікому із сільських мешканців експрес-тести на виявлення Covid-19 ніхто не робив. Про це пишуть Волинські новини. 

Голова Смідинської ОТГ Оксані Піцик сказала, що коментувати не може, адже особисто присутня в храмі на богослужіннях не була. Одначе запевнила, що провела бесіду з усіма лідерами релігійних громад ОТГ, аби ті дотримувалися протиепідемічних заходів і подали пропозиції, як в умовах карантину максимально безпечно для людей провести Вербну неділю та Пасху. Очільницю ОТГ усі священники запевнили, що дотримуються всіх норм, що люди стоять надворі, що вони на відстані.

Сімейна лікарка місцевої амбулаторії в храмі не була, але, каже, спілкувалася з людьми: начебто дистанції дотримувались. Лікуванням священника медик не займається, бо у нього декларація зі Старовижівською амбулаторією. А от коло контактних осіб в селі Смідин перевірила: ті її запевнили, що почуваються добре. Цікаво, що експрес-тестів в селі нікому не робили. Мовляв, для того, щоб зробити тест, потрібно, аби людина вже мала якісь ознаки хвороби, або перебувала в близькому контакті з інфікованим.

Олена Сукач, сімейна лікарка Смідинської амбулаторії, прокоментувала журналістам, що усі «абсолютно здорові, ніяких ознак немає взагалі ніякої інфекції. Якщо буде підозра, тоді будемо робити мазки ПЛР, будемо обстежувати. Богослужіння було 5 квітня Я обдзвонила, ніби були на вулиці, дотримувались дистанції, в церкву не заходили, зараз здорові. Чи робити їм мазок – ну який смисл? Тоді прийдеться всьому селу – ну це технічно нереально».

А от сам отець Валентин припускає, що коронавірус в селі уже давно. Священник запевняє, що ніхто тестів не робить, а симптоми такі у людей вже давно, з самого січня.

Разом з тим зізнався священник обурений тим, що у пресі почала ширитись, як він каже, неправдива інформація. Буцімто коронавірус підтвердили і в його дружини. Хоча припускає, що перехворіти на Covid-19 вона могла раніше.

У телефонній розмові священник запевняє, що коронавірус у нього підтвердили. Він тиждень пролежав з температурою. Йому після неділі (остання неділя перед Благовіщенням 5 квітня) стало погано. Зараз в отця Валентина вже температура 36,6, почувається нормально.

До слова, дихальної недостатності, характерної для коронавірусу, священник не відчував. Сильного кашлю теж не було. Каже, що знаходиться на самоізоляції. А от чутки про те, що закликав відвідувати храм, отець Валентин заперечив. Мовляв, навпаки, застерігав людей не ходити, особливо літнього віку.

Читайте також:

На коронавірус перевіряють 16 старовижівчан

На Волині зареєстрували 100 випадків  COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024