Керівництво області перевірило чи готова Любомльська лікарня до прийому хворих на COVID-19

12 Квітня 2020, 10:01
Любомльська лікарня 397
Любомльська лікарня

Роботу місцевих штабів з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації, пов’язаної із поширенням коронавірусної інфекції, проінспектувала заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак у Любомльському районі та містах Володимир-Волинський та Нововолинськ.

11 квітня в рамках робочої поїздки посадовиця відвідала Любомльське територіальне медичне об’єднання – лікарня (одна із 8-ми), визначена для прийому «першої хвилі» хворих на COVID-19. Про це повідомляють на сайті Волинської ОДА.

Як повідомили у медзакладі, для госпіталізації наявне усе потрібне, в інфекційному відділені нараховується 20 ліжкомісць, також підготовлені бокси для ізоляції.

Також Тетяна Щербак зустрілася із керівником Любомльського районного штабу Олександром Герасимчуком, аби поспілкуватися щодо додаткових обмежувальних заходів, які діють цими вихідними в області. Так, керівник штабу запевнив, що з усіма керівниками ОТГ району та представниками бізнесу провели відповідну роботу, аби максимально донести інформацію про важливість дотримання карантину. До слова, у центрі міста Любомль людей таки не було.

Опісля заступниця очільника області, а за сумісництвом керівниця робіт з ліквідації НС природного характеру регіонального рівня, пов’язаної із поширенням COVID-19 у Волинській області Тетяна Щербак вирушила у Володимир-Волинський, де взяла участь у засіданні міського штабу ліквідації наслідків.

Читайте також: Рівненська громада виділила 830 тисяч гривень на апарат штучної вентиляції легень для Любомльської лікарні

Слід зауважити, що лікарня міста Володимир-Волинський не у списку «першої хвилі» прийому хворих на коронавірус, однак попри це медзаклад підготували дуже ретельно. Зокрема, при ньому діє пункт цілодобової допомоги, де працює дві телефонні лінії, аби кожен зміг зателефонувати з будь-якими питаннями щодо коронавірусу. Окрім того, медики закладу самостійно поділили лікарню на зони: для хворих на COVID-19 та так звану «чисту» зону. Засобами захисту лікарня також забезпечена.

На завершення робочої поїздки заступниця голови ОДА відвідала Нововолинськ, аби також дізнатися чи працює місцевий штаб, попри вихідні дні. Керівник міського штабу повідомив, що нині у місті займаються процедурою поховання чоловіка, що помер від коронавірусу, аби не допустити його поширення далі. Також запевнив, що члени штабу моніторять ситуацію та працюють цілодобово.

«Куріння ускладнює перебіг коронавірусної інфекції», – головний санітарний лікар України

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024