Рівненська обласна лікарня підготувала відділення для коронавірусних хворих

11 Квітня 2020, 17:42
Рівненська обласна клінічна лікарня 1152
Рівненська обласна клінічна лікарня

У Рівненській обласній клінічній лікарні підготували відділення, у яких розмістять пацієнтів із коронавірусом, якщо виникне потреба.

Про це розповіли на нараді з головами РДА та головними лікарями опорних лікарень Рівненщини щодо забезпечення медзакладів області.

За словами головного лікаря закладу Івана Зими, відділення, які не задіяні в лікуванні ургентних хворих, закрили і продезінфікували. Зараз вони готові прийняти коронавірусних хворих, якщо виникне така потреба.

Із засобів захисту обласна лікарня має більше 10 тисяч масок, 600 захисних щитків, 200 окулярів, 3 200 халатів, 520 комбінезонів, 15 тисяч пар рукавичок, 10 тисяч літрів антисептику. На наступному тижні мають доставити ще 100 багаторазових захисних костюмів. Цих запасів має вистачити на тиждень.

Щодо персоналу, із 1700 працівників за власним бажанням розрахувалися п’ять санітарок і чотири медсестри. З персоналом постійно проводять роз’яснювальні роботи, щоб уникнути паніки. Офіційно підтверджений коронавірус станом на ранок 11 квітня мають дві санітарки і дві медсестри.

Також лікар зазначив, що старший анестезист, який помер 9 квітня, не хворів коронавірусом.

Читайте такожМережа аптек Рівного продає експрес-тести на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024